Datum objave: 29. Srpanj 2020

JUBILARCI / Šibenčani satima čekali u repu da bi se domognu ploče Miše Kovača "Ne mogu prestati da te volim".

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Gramofonska ploča s pjesmom "Ne mogu prestati da te volim", prva koju je Mišo Kovač objavio na početku svoje karijere, pojavila se u izlogu šibenske trgovine "Tehnomaterijal" prije 55 godina i izazvala do tada neviđeno zanimanje Šibenčana. Prvu Mišinu ploču željelo je imati tako puno Šibenčanki i Šibenčana da se pred tom trgovinom stvorio rep nekoliko sati prije nego što je bila otvorena.
Prodaja je počela mirno, a do gužve, negodovanja pa i naguravanja došlo je kada se pronio glas da je "Tehnomaterijal" dobio svega deset primjeraka Mišine prve ploče. I zaista nije prošlo ni desetak minuta kada je obznanjeno da ploča više nema. Nastala je graja, a prodavači su uzalud tješili razočarane Mišine obožavatelje da su upravo dobilo nove ploče Arsena Dedića, Tereze Kesovije, Gabi Novak, Karla Metikoša i Đorđa Marjanovića.

 

Pjesma "Ne mogu prestati da te volim" u interpretaciji Miše Kovača Šibenčanima je bila dobro poznata jer ju je on često izvodio u rodnom Šibeniku kao povremeni pjevač prvog šibenskog rock benda, legendarnih "Magneta". Osim toga uz taj hit (I Can't Stop Loving You) Raya Charlesa iz 1962. godine kojeg je stvorio američki glazbenik Donald Eugene Gibson, u Šibeniku već su naveliko lesali Šibenčani oduševljeni modernom glazbom.
Zanimljivo je i zavrijeđuje pozornost da je Mišo Kovač sam preveo i prepjevao sthove te pjesme s engleskog na hrvatski.
Ma B strani ploče bila je isto tako pjesma koja je bila veliki hit u Šibeniku. Riječ je o pjesmi "Ti si bila dio svijeta"  (Tu Che Sai Di Primavera) talijanskog skladatelja i aranžera Ezija Leonija koju je preveo i prepjevao Ivica Krajač

Uz prodaju prve Mišine ploče u rodnom Šibeniku vezana je i jedna anegdtota. Naime kako su na omotnici ploče uz hrvatske naslove navedeni i izvorni engleski i talijanski naslovi pjesama, šibenski su novinari izvijestili da se u Šibeniku prodaje Mišina ploča s četiri pjesme iako su na njoj bile samo dvije.  

 

Video

Iz kategorije: Spomenar