Datum objave: 07. Ožujak 2021

NA DANAŠNJI DAN / U Šibeniku -6 i 20 centimetara snijega. Snijeg zatrpao Vodice i Primošten. U Drnišu i Kninu vedro i sunčano.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Lijepe proljetne dane u Šibeniku je 7. ožujka 1971. godine preko noći otjerala oštra zima. Temperatura je pala na -6 stupnjeva Celzijusa, a za manje od jednog sata napadalo je više od 20 centimetara snijega. Hladnoća i snijeg iznenadili su sve pa je došlo do potpunog kolapsa prometa. Vozila su ostala blokirana kod Stare pošte i u Rokićima, a potpuni kaos nastao je cesti pored gradske tržnice. Ispred zgrade "Vodovoda" promet je blokirao kamion koji je proklizao kod Doma zdravlja.


Najveća nesreća nije se međutim dogodila na snijegom zatrpanim šibenskim prometnica nego na moru. U nezapamćenoj mećavi pri vidljivosti 0 kod svjetionika Blitvenica sudarili su se talijanski i grčki teretni brod, a satima im nitko nije mogao priteći u pomoć. Srećom sve je prošlo bez težih posljedica.


Promet prema Drnišu i Kninu tekao je bez prometa jer od Kamenara dalje nije bilo ni snijega ni poledice. Šibenski ugostitelji častili su sugrađane kavom i čajem, a svi turisti koji su se zatekli u Šibeniku dobili su dan boravka besplatno.  

Iz kategorije: Spomenar