Datum objave: 04. Kolovoz 2015

Poliklinika Vita: Pravodobna i kvalitetna zdravstvena skrb

Šibenik News
Šibenik News

 

Poliklinika „Vita“, koja je s radom započela prije sedam godina kao prva potpuno digitalizirana i informatički umrežena poliklinika u nas, sustavno primjenjuje najnovija znanstvena dostignuća i napredne tehnologije u dijagnostici. Podrazumijeva se da je čak i visoko sofisticirana tehnologija bezvrijedna bez vrhunskih kadrova pa je „Vita“, usporedno sa stalnim tehnološkim razvojem, formirala i vlastiti tim liječnika specijalista kako bi njeni pacijenti u najkraćem roku dobili točnu i pravovremenu dijagnozu.
U fokusu njenih temeljnih djelatnosti, a to su specijalističko – konzilijarna zdravstvena zaštita i dijagnostika, je pacijent, a glavni cilj je da na jednom mjestu dobije kvalitetnu i pravodobnu zdravstvenu skrb kao ključni preduvjet za uspješno očuvanja i unaprjeđenja zdravlja.

Internističko – kardiološka ordinacija

Poliklinika „Vita“, osim radiološke i ginekološke ordinacije, ima i vlastitu Internističko -kardiološku ordinaciju koja u sklopu sistematskih pregleda pacijentima omogućava preventivne internističke preglede pri čemu je potpuno prilagođena potrebama pacijenata. Internističko - kardiološka ordinacija Poliklinike „Vita“ ima fleksibilno radno vrijeme pa je moguće dogovoriti pregled ujutro ili poslijepodne, prema želji i mogućnostima pacijenta. Pregledi se dogovaraju tako da se ima dovoljno vremena za detaljni klinički pregled i obradu kao i konzultacije s pacijentom. Skrb o pacijentu nastavlja se i nakon pregleda njegovim redovnim praćenje kroz godišnje sistematske i kontrolne preglede.
Posebno treba istaknuti mogućnost kompletne neinvazivne kardiološke obrade na jednom mjestu i u kratkom roku, ciljane kardiološke dijagnostičke obrade (obavljanje točno tražene pretrage) pri čemu je uputno ponijeti i raniju dokumentaciju temeljem koje je ista preporučena.
Osim toga Poliklinika „Vita“ omogućava upućivanje na druge pretrage iz domene radiološke dijagnostike prema indikaciji u okviru naše ustanove, te brzu realizaciju RTG, CT i ehosonografijske pretrage te mogućnost obavljanja laboratorijskih testova prema internističkoj indikaciji s tim da su pri jutarnjem uzorkovanju, nalazi gotovi isto popodne.

Voditelj dr. med. Edvin Paro - Vidolin

Voditelj Internističko – kardiološke ordinacije Poliklinike „Vita“ od početka 2015. godine je poznati i priznati šibenski liječnik dr. med. Edvin Paro –Vidolin, specijalist interne medicine i uže specijalnosti kardiologije s dugogodišnjim kliničkim iskustvom. Dr. Paro je 1992. godine diplomirao na Medicinskom fakultetu u Rijeci, a obvezni liječnički staž je obavljao u rodnom Šibeniku. Nakon sudjelovanja u Domovinskom ratu kao liječnik pri vojnom sanitetu 15. domobranske pukovnije, obnašao je dužnosti liječnika Hitne medicinske pomoći u Šibeniku, te liječnika obiteljske medicine u Domu zdravlja Drniš. Kao djelatnik Opće bolnice Šibenik specijalizirao je internu medicinu i 2002. godine stekao naziv specijalista interne medicine. Sub specijalistički ispit iz kardiologije položio je 2008. godine. Internist - kardiolog u OB Šibenik bio je do siječnja 2015. godine od kada je stalno je zaposlen u Poliklinici Vita gdje dobio mogućnost da svoje znanje i iskustvo u kombinaciji s vrhunskom tehnologijom i mogućnostima visoko sofisticirane dijagnostike, u cijelosti posveti pacijentima.
 

Iz kategorije: Sponozirani članci