Datum objave: 05. Prosinac 2016

Razgovor s Natašom Kovačević: Japansko iscrtavanje obrva svakoj ženi daje prirodno lijep i svjež izgled

Šibenik News
Šibenik News

Iza Nataše Kovačević već je nekoliko godina uspješne prakse u vještini japanskog iscrtavanja obrva, a zahvaljujući kvalitetnom radu i zadovoljnim klijenticama odlučila je prihvatiti brojne pozive za održavanjem edukacijskih radionica čak i u dalekoj Švedskoj.Tehniku japanskog iscrtavanja obrva (micro blading) usavršila je na prestižnoj beogradskoj Tatoo akademiji prije pet godina kada je ta tehnika uljepšavanja bila još nedovoljno poznata, ističe u razgovoru Nataša Kovačević koja je u suradnji s POU Libar u Šibeniku održala prvu edukacijsku radionicu japanskog iscrtavanja obrva za kozmetičarke.

 

 

Što se podrazumijeva pod tehnikom japanskog iscrtavanja obrva?


Japansko iscrtavanje obrva je metoda koja spada u polutrajni make up i ne stvara efekt večernje šminke već uklanja nedostatke prirodnih obrva te čini da izgledaju zdravo i njegovano, pa time i cijelo lice izgleda njegovano i svježe. To je stara japanska metoda uljepšavanja, iako vuče korijene iz Kine. Kod nas je poznata tek u posljednjih pet godina.


Koliki je bio interes za prvu edukacijsku radionicu u Šibeniku i kako je radionica koncipirana?


Interes je bio velik, no grupe moraju biti manje jer je potreban individualni pristup edukaciji. Edukacija je trajala dva dana. Prvi dan se uči teoretski dio, o strukturi kože, potrebnim uvjetima rada i o vrstama i nijansama boja koje se koriste za iscrtavanje obrva. Drugi dan je praktična nastava. Praksa se sastoji u vježbanju iscrtavanja oblika obrve uz pomoć specijalnog šestara za iscrtavanje. Simulacija se radi na umjetnoj koži. Naime, najvažnije je dobro izraditi oblik obrve. Za to ne postoji šablon već imamo poseban šestar kojim se utvrđuju ključne točke . One se spajaju i tako se dobije određen oblik. Svaka osoba ima svoj, jedinstven oblik obrva baš kao što je to slučaj i s otiskom prsta.


Osim lijepog, prirodnog oblika obrve važno je pogoditi i nijansu boje. Kako se to postiže da bi efekt bio potpun?


Boju određujemo prema prirodnoj boji obrva i kose. Naime, kod metode japanskog iscrtavanja obrva ne uklanjamo postojeće dlačice. Naprotiv, utvrđuje se oblik i nijansa te se nadopunjava dio gdje je obrva prorijeđena ili čak uopće više nema dlačica.

 


Na koji način se iscrtava obrva i koliko cijeli tretman traje?


Cijeli tretman traje oko sat i pol i potpuno je bezbolan. Samo iscrtavanje obrva traje pola sata. Za japansko iscrtavanje obrva ne koristi se stroj već se obrva iscrtava ručno, uz pomoć micro blade nožića. S njim se pigment boje nanosi plitko ispod kože. Tamo gdje treba korekcija, dlačice se iscrtavaju tako da simuliraju prirodni smjer rasta dlačice, različite duljine i debljine. Treba naglasiti da su boje koje se koriste u ovom tretmanu biljne i antialergijeske. To su specijalne boje za trajnu šminku.

 

Koliko dugo traje takav make up i koliki je interes žena za takvim tretmanom?


 Takva šminka traje godinu dana pa i duže. No nakon godinu dana bi trebalo doći samo na osvježavanje boje. Žene su jako zainteresirane za ovaj tretman.Moglo bi se reći da gotovo nema žene koja je potpuno zadovoljna svojim obrvama. Metoda japanskog iscrtavanja obrva im omogućava da postignu efekt prirodno lijepih obrva koje krase lice. Osim toga tako štede na vremenu koje inače moraju svakodnevno potrošiti na uređenje obrva.

 


U Šibeniku je prva edukacijska radionica završila. Hoćete li nastavititu uspješno započetu suradnju s POU Libar?


Da, svakako. U suradnji s Pučkim otvorenim učilištem Libar održat ću još nekoliko edukacijskih seminara za kozmetičarke u Zadru, Splitu, Rijeci i Zagrebu. Sudeći po interesu za ovu prvu edukaciju vjerujem da ću se ponovo vratiti i u Šibenik.

 

(Adv)
 

Iz kategorije: Sponozirani članci