Datum objave: 13. Siječanj 2014

Gradonačelnik Burić poželio sreću vaterpolistima u sutrašnjem derbiju

Diana Ferić
Diana Ferić

Hrvatska vaterpolska reprezentacija, koja će sutra odmjeriti snage s aktualnim svjetskim prvacima, Mađarima na bazenu u Crnici, susrela se danas s Željkom Burićem, gradonačelnikom Šibenika u Gradskoj vijećnici gdje im je gradonačelnik zaželio dobrodošlicu u Šibenik i sreću na sutrašnjoj utakmici.

„Drago nam je što smo dobili priliku biti domaćini ovoj uspješnoj reprezentaciji i naravno, želimo pobjedu Hrvatske u sutrašnjoj utakmici protiv Mađarske. Šibenik je grad koji je dao brojna sportska imena, pa tako i u vaterpolu; proslavljeni vaterpolist Perica Bukić i vaš izbornik Ivica Tucak su Šibenčani i što reći nego da sam ponosan što će Ivica voditi reprezentaciju upravo u svome gradu. Vrijeme je odlično pa se nadamo da će i utakmica biti takva“, kazao je Burić.

„Ako želimo na završni turnir svjetske lige igra nam samo pobjeda, pravo na kiks nakon neodlučenog ishoda s Grčkom u Zagrebu više nemamo. Utakmica će biti teška, najteža u ovom trenutku protiv aktualnih svjetskih prvaka Mađarske koja je velesila u vaterpolu. Imamo malih problema s reprezentacijom. Već prije mjesec dana neki igrači su ozlijeđeni ali nadam se da će nas sve to dodatno motivirati da pružimo jednu dobru utakmicu i dobru igru i onda možemo računati na pozitivan ishod. Jednostavno ćemo morati dati maksimum ako želimo pobijediti protivnika kao što je Mađarska. Posebno mi je drago što je igra na mom bazenu u mom gradu pred mojim prijateljima te se zaista nadam da ćemo imati veliku podršku gledatelja“, rekao je Ivica Tucak, izbornik Hrvatske vaterpolske reprezentacije.

Andro Bušlje kazao je kako ih sutra čeka derbi u svijetu vaterpola , susreću se olimpijski pobjednici i svjetski prvaci. „Neće biti lako, mi smo u prvom kolu kiksali protiv Grčke u Zagrebu i ako želimo ići na završnicu svjetske lige moramo dobiti sve do kraja, uključujući i Mađare sutra. Svaki igrač u sastavu dati će sve od sebe te se nadamo dobrom rezultatu i našoj pobjedi“, rekao je Bušlje.

Iz kategorije: Sport