Sidebar Menu

Datum objave: 15. Siječanj 2016

FOTO Hrvatski vaterpolisti pod budim okom Ivice Tucka u rijetkim trenucima odmora u Beogradu

Šibenik News
Šibenik News

 

Hrvatski vodeni junaci, nakon dvije pobjede na Europskom prvenstvu, rijetke trenutke odmora iskoristili su za posjet nekim od najvećih beogradskih znamenitosti te opuštanju koje će im vratiti energiju.

Jedan od najboljih vaterpolista svijeta Sandro Sukno u razgledavanje beogradskog parka Kalemegdan poveo je golmana Marka Bijača te Luku Bukića. Nakon dvije pobjede, protiv Francuske i Malte, prvo su se uputili ka spomeniku Pobjednik. Ovaj trijumfalni spomenik podignut 1928. godine rad je hrvatskog kipara Ivana Meštrovića. Spomenik čine brončana muška figura s orlom u lijevoj ruci i spuštenim mačem u desnoj. Tijekom vremena Pobjednik je postao jedan od najvažnijih simbola Beograda koji je 1992. godine proglašen kulturnim dobrom.

“S veseljem smo razgledali spomenik našeg kipara Ivana Meštrovića. Zaista prekrasno djelo i prekrasan park koji nas je oduševio. Slobodne trenutke iskoristili smo za upoznavanje Beograda te fotografiranje za uspomenu na Europsko prvenstvo na kojem se nadamo otići što dalje!” – izjavo je Sandro Sukno.

Najljepši i najveći beogradski park Kalemegdan najznačajniji je kulturno-povijesni kompleks, u kojem dominira beogradska tvrđava iznad ušća Save u Dunav. Naziv Kalemegdan potječe od turskih riječi "kale" - grad, to jest tvrđava i "megdan" - polje. Naši su reprezentativci obišli i Zoološki vrt, veći broj sportskih igrališta te brojne duge zanimljivosti u ovom kompleksu.

Rijetke slobodne minute koje imaju na Europskom prvenstvu, a koje se igra do 23. siječnja, reprezentativci su proveli i u opuštanju u Falkensteiner Beograd hotelu. Na posljednjem katu ovog prekrasnog hotela naši su se reprezentativci opustili u sauni i parnoj kupelji, a isprobali su i masaže koje će ih opustiti te pripremiti za osminu finala koje ih čeka u subotu kada u 20.15 sati u Kombank areni igraju protiv Nizozemske.

“Prvenstva poput ovog Europskog ne ostavljaju nam puno slobodnog vremena. Regeneracija u Falkensteiner Beograd hotelu dobro nam je došla uoči početka knock out faze natjecanja. Uživali smo svake minute i na trenutak se opustili!” – izjavio je golman Marko Bijač.
 

Iz kategorije: Sport

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3