Datum objave: 26. Kolovoz 2016

FOTO: Šibenski olimpijci nakon Rija zaigrali s djecom na Baldekinu

Šibenik News
Šibenik News

Zahvaljujući sportašima koji su za Hrvatsku na ljetnim Olimpijskim igrama u Riju osvojili rekordnih deset medalja, brojni su hrvatski gradovi imali itekako dobar razlog da za svoje junake organiziraju svečane dočeke i velike proslave s tisućama ponosnih sugrađana. Iznimka nije bio ni Šibenik. 

 

Iako je vaterpolska reprezentacija na čijem se čelu kao izbornik nalazi upravo Šibenčanin Ivica Tucak ostvarila izvrstan rezultat osvojivši srebro, za njega kao ni za reprezentativca Antonija Petkovića nisu iz Grada organizirali nikakav službeni doček, makar su ga građani možda i očekivali.

 

Ipak, popravili su situaciju jer se, u suradnji sa Zajednicom sportova grada Šibenika, jutros na igralištu Dražena Petrovića na Baldekinu ostvario san brojnim malim šibenskim sportašima. Imali su priliku upoznati svoje uzore, fotografirati se, ali i zaigrati na basket s pravim pravcatim olimpijcima. Antonio Petković pokazivao je djeci kako izgleda olimpijska medalja dok su se Dario Šarić i Miro Bilan potpisivali na lopte i dresove oduševljenih mališana.


Dario Kulušić, tajnik Zajednice sportova nije krio zadovoljstvo organizacijom i odazivom na ovakav događaj.

– Siguran sam da je za ovu djecu sve ovo skupa poseban doživljaj. Imaju priliku upoznati se i porazgovarati s vrhunskim sportašima kao i zaigrati s njima. Vjerojatno će oni ovaj dan zauvijek pamtiti – kazao je Kulušić.

 

Iz razgovora s djecom dalo se lako zaključiti da je doista tako. Oni su nam sa sjajem u očima priznali kako im je upoznavanje sa sportskim uzorima ostvarenje sna, ali kako će se on u potpunosti ostvariti tek kad ih možda jednog dana zamijene na klupi reprezentacije.

 

I sami su sportaši, kako kažu, jako iznenađeni ovakvim odazivom, ali i sretni što još ima toliko djece koja već kroz svoje djetinjstvo poznaju ljepotu sporta u vrijeme kad je većini glavna zanimacija ipak ekran mobitela.

 

– Iako je ovo zamišljeno kao doček olimpijaca, mislim da je ipak najveći cilj ovakvih druženja da djeci na neki način približimo sport i naučimo ih da uvijek daju sve od sebe, naravno u skladu sa svojim mogućnostima i talentom. Želimo da znaju da smo svi mi počeli ovako, u gradu, u školskim dvoranama kao što je ova na Baldekinu. Nadamo se da smo im dobra potpora na njihovom putu odrastanja kroz sport- kazao je Dario Šarić, dok je Petković bio vidno najuzbuđeniji jer je olimpijsko srebro uistinu izniman uspjeh.

 

– Iskreno, još nisam ni svjestan svega, dojmovi se još nisu slegli niti malo. Vidjeti ovu djecu koja su se skupila u ovako velikom broju je zaista poseban osjećaj – priznao je Petković.

 

Iako su vaterpolisti ti koji su se okitili medaljom, dici s baldekina su košarkaši ipak bili malo zanimljiviji.

 

Bilan se stoga našalio kako bi možda bilo pravednije da se sve ovo odvilo na bazenu, ali svi su zajedno zaključili kako je igralište iza Petrovićevih leđa ipak najprikladnije mjesto upravo zato jer je posvećeno najvećem šibenskom sportašu svih vremena.


Kasnije je započela runda basketa koju nismo uspjeli odgledati do kraja, ali ne sumnjamo kako su Bilana i Šarića mali košarkaši namučili jednako kao i veliki olimpijski timovi.
 

 

 

Piše: Franka Štrkalj

Iz kategorije: Sport