Datum objave: 01. Prosinac 2016

FOTO: Nova oprema za sportaše, korisnike dvorane bivšeg Partizana

Snježana Klarić
Snježana Klarić

Sportska dvorana Miminac u Šibeniku doživljava neku novu mladost. Obnovljeno prizemlje dvorane, a sad i donacija sprava polako, ali sigurno zatiru trag starog Partizana.

 

Pitanje je vremena kada će i glavna i najveća sportska arena u dvorani dobiti nov izgled, a dok se to ne dogodi, svima korisnicima dvorane od danas su na usluzi i sprave koje je donirala tvrtka Globalna hrana d.o.o. kroz projekt 'Za naš ljepši kvart 2016'.

 

FOTO: Karatisti se imaju čemu veseliti


Među doniranom opremom nalazi se desetak lopti i 25 obruča za gimnastiku, zatim 65 strunjača i jedna velika podloga za manju dvoranu, mreža za odbojku, trampolin, komplet utega, 12 komada diskova i ostalih rekvizita.

 

Cijela donacija iznosi oko 30 tisuća kuna, a dobivenim su zadovoljni i zamjenik gradonačelnika Šibenika, Nikica Peneđer, i ravnatelj JU Sportski objekti, Andrija Španja. I ne samo oni.

 

FOTO: Andrija Španja i Nikica Penđer

 

- Djeca su zadovoljna i već koriste sprave. Inače, sve to radimo kako bismo našoj djeci omogućili da se što lakše i efikasnije bave sportom, a svi znamo da nam je obnova Miminaca bila prioritet upravo zbog naših klubova, ali prvenstveno zbog djece – kazao je Penđer, dodajući da sad bivši Partizan odiše europskim štihom.

 

FOTO: Generacija koja pamti Partizan


Petstotinjak korisnika dvorane, među kojima su članovi klubova različitih sportova do djece iz osnovne škole koja tu imaju nastavu iz tjelesne kulture, ali i malobrojni rekreativci znat će iskoristiti dobiveno. Međutim, prema riječima voditelja Andrije Španje, tek se radi o vrhu ledenog brijega kad se govori o potrebama za opremom.

 

- Sigurno da nam je ova oprema nedostajala i da nam puno znači, posebno klubovima, sportašima, djeci. Sigurno da daje jednu novu dimenziju – zaključio je Španja.
 

Iz kategorije: Sport