Datum objave: 23. Ožujak 2017

Dogus grupa generalni sponzor ORC Kupa Hrvatske, četiri regate održat će u šibenskom akvatoriju

Šibenik News
Šibenik News

Dogus grupa potpisala je s Udrugom ORC jedriličara trogodišnji ugovor o generalnom sponzorstvu ORC kupa Hrvatske zbog čega će natjecanje u sezoni 2017., 2018. i 2019. godine nositi naziv CRO ORC D-Marin Kup Hrvatske.

 

D-Marin Dalmacija u Sukošanu bit će domaćin prve regate pod nazivom Zadar ORC Cup, koja će se održati 25. i 26. ožujka 2017.u vodama ispred marine. D-Marin Mandalina u Šibeniku ugostit će četiri regate od travnja do kraja studenoga, a natjecanja će se održati u šibenskom akvatoriju.

 


- Nakon prošlogodišnjih regata u klasi Farr40, nastavljamo podizati razinu kvalitete ponude i sadržaja u našim marinama. Organiziranjem pet regata ORC Kupa Hrvatske u Zadru i Šibeniku u suradnji s lokalnim jedriličarskim klubovima, Dogus grupa želi doprinijeti profiliranju Zadra i Šibenika kao atraktivnih destinacija u pred i post sezoni, ne samo za ljubitelje jedrenja, već i za sve goste željne zanimljivih sadržaja -  istaknuo je Božidar Duka, regionalni direktor D-Marin.


CRO ORC D-Marin Kup okupit će desetak vrsnih posada, u prosjeku od osam članova pa naviše, koje će se natjecati u ukupno šest regata tijekom 2017. godine. Ove godine natjecanje će prvi puta biti otvoreno i za jedrilice s ORC Club svjedodžbom, koje će imati odvojene rezultate za svoju skupinu.

 

- ORC Kup Hrvatske pokrenuli smo 2011. godine, kako bismo sezoni dali glavu i rep, i višu sportsku dimenziju nego što smo je dotad imali. Suradnja s D-Marin omogućit će nam da organizaciju naših regata dignemo na višu razinu, kako bismo privukli i nove posade. Radujemo se natjecanju u Zadru, prva regata sezone uvijek je uzbudljiva. ORC Kup Hrvatske ove godine ima još dodatnu dimenziju u svom proljetnom dijelu. Hrvatske posade spremaju se naime za nastup na ORC Svjetskom prvenstvu početkom srpnja u Trstu, a Kup će biti temeljni dio naših priprema - izjavio je Ivo Drinković, predsjednik Udruge ORC jedriličara.


Offshore racing Congress (ORC) od 1969. godine osigurava profesionalni sustav mjerenja i ocjenjivanja za utrke velikih jedrilica, omogućavajući točan konzistentan i transparentan sustav koji promiče fer i konkurentno jedrenje. ORC sustav danas je najveći svjetski sustav mjerenja koji se koristi u više od 40 zemalja svijeta i okuplja više od 10,000 jedrilica.


S obzirom da u Hrvatskoj nema mono flota koje bi bile na raspolaganju širem krugu korisnika, jedrenje po premjeru organizirano u ORC Kupu pokazalo se kao prava niša za sve jedriličare željne ravnopravnog nadmetanja.
 

Iz kategorije: Sport