Datum objave: 24. Kolovoz 2017

Prvi dan "Tuna fever Rogoznica 2017":Pali prvi kapitalci od gotovo 70 kg

Diana Ferić
Diana Ferić

Prvi pa uspješan, tako bi se u tri riječi mogao sumirati prvi dan sportsko turističke manifestacije 'Tuna fever Rogoznica 2017', poznatog natjecanja u ribolovu na morske kapitalce koje se do subote događa u Rogoznici.

 

U rogoznički akvatorij prema punti Planka je, prema planu organizatora splitskog kluba Big game Croatia, u rano jutro isplovilo više od 30 posada iz 10 država, među kojima i posade iz svijeta, a svi u potrazi za morskim kapitalcima koji će ih odvesti na Svjetsko prvenstvo u Kostariki.
Adrenalin svih natjecatelja na rogozničkom natjecanju osjećao se na odlasku, ali i nakon isplovljavanja prema pučini jer bitno je sudjelovati, ali još je bitnije pobijediti i nadmudriti trofeje i izvući ih na brod.

 

Po povratku vijesti su bile sve bolje: ulovljeno je 7 riba, od čega su na brodove izvučene 4 tune, dvije su bodovane po sistemu 'ulovi i pusti', a jedna je na žalost otpala s udice. Najteži ulov prvog od tri ribolovna dana 'Tuna fever Rogoznica 2017' imala je posada broda 'Mojo' kapetana Mare Mihočevića težak čak 69,8 kilograma. Najveće veselje ipak je bilo u posadi popularnog igrača Hajduka Hrvoja Vejića na brodu 'Seven' koji je po prvi put na nadmetanju imao tunu na brodu. Njegov prvi bodovani trofej težio je 46,6 kilograma. Još dvije posade imale su ribu no na žalost, ne i validnu, jer se ne boduje riba ispod 40 kilograma. Posada broda 'She II' kapetana Andreya Chebotoka imala je tunu od 37 kilograma, dok je posada mladog kapetana Andija Županovića na krmi broda 'Gladiator' izvukla tunu od 38 kilograma. Vidno zadovoljan bio je i sudac Tonči Luketa, koji je pažljivo mjerio trofeje na rogozničkoj rivi.

 

Morski trofeji s razlogom su izazvali zadovoljstvo svih, ali i zanimanje brojnih domaćih i stranih turista na rogozničkoj rivi jer su se svi željeli fotografirati s tunama i tako s ljetovanja u svijet poslati neuobičajene fotografije. Takvih će prizora biti i sljedećih dana jer se natjecanje nastavlja u petak i subotu kada put pučine ponovno kreću ljubitelji ribolova na kapitalce.
 

Iz kategorije: Sport