Datum objave: 06. Kolovoz 2018

Tri krkaša sudjeluju u hrvatskim posadama na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Češkoj

Diana Ferić
Diana Ferić

Veslači VK Krka su proteklu nedjelju proveli na Jarunu prateći što na posljednjem treningu pred odlazak na Svjetsko juniorsko prvenstvo u veslanju rade najbolje/i hrvatske juniorke i juniori na kojem će u hrvatskim posadama biti tri krkaša - Jerko Radovčić, Kristijan Papak i Neno Perišić i jedna Tišnjanin - Frane Gabre iz VK Dupin.

 

Najveće svjetsko juniorsko veslačko natjecanje održat će se od srijede 08. kolovoza do nedjelje 12. kolovoza u Racicama jednom od veslačkih središta Republike Češke koje se nalazi 40-ak kilometara sjeverno od Praga. Izbornik Darko Mikšić za nastup na SP-u odabrao je 18 najboljih mladih veslačica i veslača raspoređenih u 6 posada i to tri četverca ("sa", "bez" i "scull"), dva dvojca ("bez" i "scull"), te u samcu. S ponosom ističemo da najstariji i najuspješniji šibenski sportski klub, stara dama iz Doca, na natjecanje šalje tri mlada krkaša. Veseli nas taj podatak posebno iz razloga jer je "Krka" jedan od samo tri hrvatska kluba koji šalju toliki broj sportaša (druga dva su "Iktus" iz Osijeka, te "Trešnjevka" iz Zagreba)!

 

Jerko Radovčić i Kristijan Papak, pod vodstvom Milana Radečića, na SP-u će nastupiti u četvercu "sa" zajedno s kolegama iz V.K. Jarun" (Mislav Đomlija i Denis Capan), te V.K. "Croatia" (Matija Turčić), dok će Nino Perišić zaveslati u četvercu "bez" s kolegama iz Rijeke (Mateo Stojšić), Pule (Luka Markulinčić) i Splita (Karlo Borković).

 

Ostale hrvatske posade čine dvojac "bez" Patrik i Anton Lončarić (V.K. "Iktus"), cure u dubl-scullu Izabela Krakić (V.K. "Trešnjevka") i Aria Cvitanović (V.K. "Iktus"), te Frane Gabre mladić iz Tisnog (V.K. "Dupin") koji će Hrvatsku predstavljati u samcu.

Od navedenih posada najviše se očekuje od lanjskih svjetskih prvaka braće Lončarić koji su i ove godine izuzetno brzi. Očekujemo još jedno A-finale i četiri B-finala, a ponajviše očekujemo da svi nadmaše same sebe. Ukoliko "samo" to uspiju bit će i dobrih plasmana.

 

Iz kategorije: Sport