Datum objave: 17. Prosinac 2018

Nives Radić i Karmela Makelja uzele zlato na najvećem kickboxing turniru u Hrvatskoj

Diana Ferić
Diana Ferić

Članice kickboxing kluba „Dalmatino“ Nives Radić i Karmela Makeljan osvojile su prvo mjesto, a Snježana Prgomet treće mjesto na tradicionalnom međunarodnom turniru u kickboxingu, „Croatia open 2018“ koji je proteklog vikenda održan u Zagrebu. Nives radić proglašena je i najboljom seniorkom na tom turniru.

 To je i najveći kickboxing turnir u Hrvatskoj te se njime svake godine završava sezona natjecanja. Na ovom je nastupilo 555 natjecatelja iz 88 klubova iz 6 država prema službenim podacima.
Za kickboxing klub Dalmatino, u disciplini low kick, nastupile su seniorke: Snježana Prgomet u kategoriji do 52 kg, Karmela Makelja do 56 kg i Nives Radić do 70 kg.

U konkurenciji starijih kadeta nastupio je Ante Kapović u kategoriji preko 69 kg.

Nives Radić je u polufinalnoj borbi pobijedila Anitu Žilić, a u finalnoj Gloriu Dretvić, obje iz Zagreba. Izrazito velikom nadmoći i bodovnom razlikom svladala je svoje protivnice, te je proglašena je i najboljom natjecateljicom na turniru.
Karmela Makelja je u finalnoj borbi svladala Luciju Sladoljev i time osvojila zlatnu medalju.
Snježana Prgomet nije imala protivnica u svojoj kategoriji, do 48 kg pa je bila prisiljena nastupati u kategoriji do 52 kg gdje su protivnice bitno teže i više. Nažalost, zaustavljena je u polufinalu i osvojila brončanu medalju.
Ante Kapović je izgubio u četvrtfinalu od protivnika iz Lošinja, te je ostao bez odličja.

Voditelj ekipe je bio predsjednik kluba, Darko Mikulandra, a u kutu ringa je bio trener Damir Lambaša.
Natjecatelji nastavljaju treninge i tijekom narednih praznika, a za 2019. imaju gust kalendar i velike planove.
 

Iz kategorije: Sport