Sidebar Menu

Datum objave: 22. Lipanj 2020

TRKE PRIKO KRKE / Prva automobilistička utrka u Europi poslije pandemije u objektivu šibenske fotolegende Ante Baranića

Diana Ferić
Diana Ferić

U sijeni  Adria  Toura u Zadru  održano je  još jedno važno europsko sportsko događanje  u Dalmaciji i to u Skradinu - prva automobilistička utrka u Europi poslije pandemije na kojoj je nastupilo više od 120 automobilista  iz šest europskih zemalja, Italije, Austrije, Bosne i Hercegovine, Poljske, Slovenije i Hrvatske,a entuzijastički  ju je organizirao  šibenski  autokluba Mihovil kao  tradicionalnu međunarodnu  ''14. nagrade Grada Skradina 2020.'' koju su prezentirali sloganom ''Bit će trke priko Krke''. Nastupilo je šest vozača Formula. 

Riječ  o vrhunskom automobilističkom događaju na jednoj od ponajboljih i zasigurno najljepših hrvatskih brdskih staza, dugoj 3.387 metara. Među prijavljenima, brojem su prednjačili hrvatski automobilisti, čak 97 iz 30 klubova, ali posebnu pažnju privukao je dolazak višestrukih europskih prvaka na brdskim stazama, Talijana Simonea Faggiolija (Norma M20FC) i Christiana Merlija (Osella FA30Zytec LRM). Hrvatske automobiliste predvodili su aktualni državni prvak kategorije I Zagrepčanin Dejan Dimitrijević u »Seat Leonu R 32T« i viceprvak Domagoj Pereković u »Mitsubishi Lanceru Evo IX«

Iz kategorije: Sport

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.