Datum objave: 19. Srpanj 2020

DI ĆE SUZA NEGO NA OKO / Na završnici Plazma sportskih igara u nogometu pobjedu odnijeli dječai iz Šibensko - kninske županije, iz MNK Koprno

Diana Ferić
Diana Ferić

Pehar prvaka u nogometu na  državnoj završnici Plazma Sportskih igara mladih ponijeli su dječaci iz Šibenika, iz MNK Koprno. Svladali su MNK Good Times iz Jastrebarskog. Bronce su osvojile ekipe Hrvatski sindikat pošte iz Osijeka, ŽNK Lideri iz Zagreba i  Družba Pere Kvržice iz Bjelovara. Sve ekipe bodrili su Zdravko Marić, predsjednik Plazma Sportskih igara mladih, Bruno Jelić , Voditelj javnih i regulatornih poslova Coca-Cola HBC Adria, Darko Matošković, rukovoditelj upravljanja događanjima, pokroviteljstvima i novom marketinškom opremom za Hrvatsku Coca-Cola HBC Hrvatska, Darko Vučić, načelnik Sektora za razvoj športa , Središnji državni ured za šport, Tihomir Gudić, izvršni direktor Plazma Sportskih igara mladih i Tomislav Gudić, direktor natjecanja Plazma Sportskih igara mladih koji su najboljima dodijelili medalje i pehare.

Split je ovih dana postao centar amaterskog sporta Hrvatske u kojem su se u sklopu državne završnice Plazma Sportskih igara mladih okupili najbolji mladi sportaši i sportašice osnovnoškolske i srednjoškolske dobi. Državna završnica odigrava se do 22. kolovoza na sportskim terenima diljem Splita u sedam sportskih disciplina: Coca-Cola Cupu, šahu, malom nogometu za 2009 godište, HEP turniru u rukometu, Hrvatska pošta Cup u tenisu, Kinder turniru u rukometu i odbojci.

Sva natjecanja i boravak djece u Splitu organizirani su prema preporukama HZJZ i Civilnog stožera RH. Velika završnica Coca- Cola Cup 2020. igrala se u 3 kategorije: dječaci 2002. godište i mlađi, djevojke 2005. godište i mlađe, te dječaci 2005. godište i mlađi. Kup sistem turnira razigravao se na nogometnim igralištima diljem Splita, a velika finala uz izravan prijenos na SK televiziji održana su na igralištu FESB-a. Prvi su na teren istrčali dječaci godište 2002. i mlađi i u napetoj utakmici ekipa Hladan Tuš iz Slavonskog Broda pobijedila je ekipu OPG Franjić iz Bjelovara. Drugo finale bilo je rezervirano za djevojke, a veliki međimurski ogled završio je rezultatom za 2:1 za Međimurske lepe puce iz Čakovca protiv NŠ Međimurje iz Čakovca.

 ‘’Coca-Cola Cup je očekivano najmasovniji sport u sklopu Plazma Sportskih igara mladih i jako smo ponosni što smo od ove godine u suradnji s UEFA pokrenuli i kategoriju ženskog nogometa. Inkluzija te promicanje jednakosti i sportskih vrijednosti su važne odrednice Plazma Sportskih igara mladih koje će uz cijelu situaciju ove godine opet imati rekordni broj sudionika. Sretni smo što ćemo i ovu sezonu uspješno privesti kraju, primarno na radost svih naših mladih sudionika’’ istaknuo je Zdravko Marić.

Iz kategorije: Sport
Označeno u: