Datum objave: 06. Siječanj 2021

KOŠARKA / "Gorica" pobijedila "Šibenku" i na Baldekinu 67:79, a postala je (pre)Velika i šibenskim nogometašima koje je kao i košarkaše porazila i kod kuće i u gostima.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

"Šibenka" je na svom Baldekinu u prvoj utakmici u 2021. godini nakon dobrog početka u prvoj četvrtini posustala u preostale tri i izgubila od "Gorice" sa 67:79. Očekivalo se da će "Šibenka" na svom terenu ipak nadigrati "Goricu" od koje je izgubila na njenom terenu, ali čini se da je taj relativno novi igrač na hrvatskoj košarkaškoj sceni previše jak za Šibenčane kojima ove sezone baš i ne cvjetaju ruže. "Gorica" je pobjedom nad "Šibenkom" učvrstila svoju poziciju na vrhu prvoligaške ljestvice odmah iza "Zadra", a "Šibenka" je potonula na 10 mjesto s tankom prednošću pred pretposljednjom "Dubravom" i fenjerašem "Hermes Aanaliticom".
Čini se da je Gorica, uz košarkaše postala (pre)Velika i šibenskim nogometašima. I HNK "Šibenik" je izgubio oba susreta s "Goricom", i kod kuće i u gostima pa se da šibenski sportaši imaju veliki problem s Velikom Goricom. No pogled na tablicu govori da tu nema slučajnosti. Kao i u košarci Gorica i u nogometu postiže jako dobre rezultate. Ne zaostaje puno za jakim "Dinamom" i razgoropađenim "Osijekom", a "Šibeniku" bježi za čak 16 bodova.

Foto: Ante Baranić  

Iz kategorije: Sport