Datum objave: 19. Rujan 2021

KOŠARKA / Na startu nove sezone Premijer lige „Gorica” potopila „Šibenku”. Konačnih -17 koševa i nije tako tragično koliko je „Šibenka” loše ušla u utakmicu.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Košarkaši „Šibenke” nisu se proslavili na startu nove sezone Premijer lige. Izgubili su na svom Baldekinu od „Gorice” 73 : 56. Konačnih -17 koševa čak i ne izgleda tako tragično koliko je „Šibenka” loše ušla u utakmicu. Nakon osam i pol minuta igre bilo je 27 : 9 za goste. U tih prvih deset minuta „Šibenka” je imala šut 4/17 (23 posto) dok su gosti gađali 10/13 (76 posto). Poraz je bio neupitan iako se pred kraj prvog poluvremena „Šibenka” probudila i napravila seriju 12 : 0. Početkom drugog poluvremena „Šibenka” je nastavila dobro igrati i primaknula se „Gorici” na 41 : 48, ali to je bilo sve. „Gorice” je zaigrala bolje i brzo stigla do 44 : 60 te nakon samo dvije minute igre u posljednjoj četvrtine opet otišla na 44 : 65 i uvela mladost s klupe da se kali i stječe iskustvo. Pa je „Šibenka” uspjela koliko – toliko ublažiti katastrofu.
U drugom kolu Premijer lige „Šibenka” gostuje u Zadru kod „Sonik Puntamike” pa će imati priliku iskupiti se u sjevernodalmatinskom derbiju za kiks protiv „Gorice” na Baldekinu.

Foto: Ante Baranić

Iz kategorije: Sport