Datum objave: 02. Prosinac 2021

PLANET FOOTBAL O VEZNJAKU HNK "ŠIBENIK" :Cvetković može dosegnuti najvišu razinu u nogometu

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Poznati engleski nogometni portal Planet Football donosi veliku životnu i nogometnu priču o Alexanderu Cvetkoviću, ovoljetnom pojačanju nogometnog kluba Šibenik.

- Alexander zna da može dosegnuti najvišu razinu u nogometu, baš kao i njegov bliski prijatelj Sebastien Thill. Upravo je Thill bio taj koji je postigao pobjednički pogodak za moldavskog autsajdera Sheriff iz Tiraspola u posljednjoj minuti protiv Real Madrida u Ligi prvaka ove sezone. A budući da je već igrao za mlade momčadi Manchester Uniteda, West Hama Uniteda i Tottenhama, Cvetković smatra da je na pravom putu da sustigne svog bivšeg suigrača Thilla, piše Planet Football, a prenosi Šibenski.hr.

"Moj je san vratiti se u Premierligu i mislim da će se to dogoditi. Možda će potrajati, ali svačiji put je drugačiji", kaže Cvetković.

No ovaj veznjak, koji će idući tjedan napuniti 25 godina, nije bahat kada daje ovakvu izjavu. Nasuprot tome, on potpuno vjeruje u svoje sposobnosti. Već se pojavio na travnjaku uz imena kao što su Scott McTominay, Marcus Rashford, Kyle Walker-Peters i Harry Winks, piše Planet Fotball.

Cvetković je, pišu, rođen u Londonu, a trenutno igra u Šibeniku, klubu Prve hrvatske nogometne lige, u kojem je među njegovim suigračima i bivši nogometaš Chelseaja i bivši reprezentativac Walesa do 21 godine Cole Dasilva. Imao je bogato nogometno obrazovanje, učio je igru u raznim nizozemskim klubovima, čiji je naglasak bio na totalnom nogometu koji je razvio legendarni trener Rinus Michels.

Cvetković, sin Engleskinje Annabel i Hrvata Zoka, odrastao je u Nizozemskoj . Naime, njegov otac Zoran Cvetković - Zok jedan je od osnivača Prljavog kazališta, a bio je također član Parnog valjka te sastava Dorian Gray, dok 1980. godine osniva skupinu pod nazivom Parlament. Kasnije je kao studijski glazbenik preselio u London gdje ima studio.

Maleni Alexander počeo je tako trenirati nogomet s četiri godine, nastupajući za domaće momčadi koje su se redovito susretale s akademijama Ajaxa i Feyenoorda. Kad mu je bilo devet godina, primijetio ga je West Hamov lovac na talente Tony Carr, koji je bio ključan u ranim karijerama Ria Ferdinanda, Franka Lamparda, Joea Colea i Jermaina Defoea.

"Pozvali su me na probu u West Ham. Prošlo je dobro jer se moj tata želio vratiti u Veliku Britaniju. Tamo sam potpisao ugovor, a čak sam i skupljao lopte na utakmicama u Upton Parku, što ću uvijek pamtiti", prisjeća se Cvetković.

Nakon dvije godine u istočnom Londonu preselio se na sjever glavnog grada i potpisao za Tottenham, čemu je prethodila proba u Arsenalu. Ali ubrzo se opet selio jer su ga na utakmici protiv Manchester Uniteda tijekom turnira na Akademiji Davida Beckhama u Londonu primijetili skauti. Sa samo 14 godina krenuo je s tatom u Manchester... Na koncu se skrasio na Šubićevcu.

Cijeli tekst o igraču Šibenika objavljen u Planet Footballu možete pročitati OVDJE.

 

Iz kategorije: Sport