Datum objave: 29. Ožujak 2022

VESLAČKA REGATA / Veslači "Krke" postigli odlične rezultate na proljetnoj regati u Zatonu.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Na regatnoj stazi u Zatonu održana je proljetna regata na kojoj je sudjelovalo 400 veslačica i veslača, iz 11 veslačkih klubova, a veslalo se za sudjelovanje na Kupu Dalmacije 2022. Veslački klub "Krka" na zatonskoj je regati sudjelovao sa 17 posada u svim veslačkim kategorijama, a postignuti je odlične rezultate.
Zlatne medalje osvojili su: Šime Grubišić u samcu za mlađe kadete, Vice Morić, Lovro Papak, Vice Alfier, Ivano Zorica i Lovre Tošić (korm.) u školskom četvercu „GIG“ za starije kadete, Jakov Slavica, Franko Dobra, Filip Šarlija i Nikola Knežić, u četvercu na pariće za mlađe juniore, Franka Zorčić, u samcu za mlađe juniorke. Srebrne medalje osvojili su: Marta Budimir i Sara Slugan u dvojcu na pariće za juniorke, Luka Papak, Nato Alfier, Lovre Palinić, Matija Diklić i Luka Leon Batinica, u školskom četvercu GIG za mlađe kadete, Tara Doodney, u samcu za mlađe kadetkinje, Jerko Petrović, Franko Šarić, Niko Lucić i Lovre Tošić, u četvercu na pariće za starije kadete, Vito Jakoliš i Bartol Medić, u skifu za starije juniore. Brončane medalje osvojili su Duje Garma, Šime Slavica, Marko Martinović, Max Doodney  i Matija Diklić (korm.) u četvercu na pariće, Marin Trzin, Nikola Dobre, Alberto Rossini, Ivan Dželalija i Luka Leon Batinica (korm.) u četvercu s kormilarom za mlađe juniore, Filip Miličević i Toni Ivanda, u dvojcu na pariće za mlađe juniore.
Veslački klub "Krka" zauzeo je u ukupnom plasmanu 3. mjesto među 11 klubova koji su sudjelovali na regati. VK "Krka" je s HVK "Gusar" proglašen najboljim klubom u kategoriji starijih kadeta.

Kup Dalmacije“ bit će održana 24. travnja u Dubrovniku, a prije toga, već 9. travnja šibenski će veslači nastupiti na međunarodnoj „Croatia Open Regatta“ u Zagrebu.

Iz kategorije: Sport