Datum objave: 30. Listopad 2022

NOGOMET / Pobjeda bi bila odlična stvar, remi senzacija, ali „Šibenik” je na žalost izgubio od „Varaždina”, a poraz baš i nije zaslužio.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Nije malo razočaranih porazom „Šibenika” u Šibeniku od „Varaždina”. Nisu toliko razočarani samim porazom koliko prekidom senzacionalne serije remja koje je „Šibenik” nanizao. Naravno svima bi bilo najdraže da je „Šibenik” pobijedio od odmaknuo se iz nesigurno u relativno sigurnu zonu začelja 1. HNL.
„Šibenik” je protiv „Varaždina” odigrao dvije utakmice. Naime prvo i drgo poluvrijeme bili su toliko različiti da je teško povjerovati da su nakon pauze na terenu bila dvije iste ekipe. Prvo je poluvrijeme bilo anemično i dosadno. A drugo poluvrijeme - drama. Eksplozija žestokog nogometa. Pravi triler u kojem je „Šibenik” u zadnjim sekundama ispao tragičar, a nije zaslužio. „Šibenik” je zaigrao agresivno i nizom sitnih prekršaja dobro iživcirao Varaždince, ali pravih prilika za gol bilo je malo. Ni Varaždinci nisu postizali bog zna što jer je obrana „Šibenika” funkcionirala dobro, a na golu je ponovno siguran bio Rogić. No onda se ukazao Dolček i zatresa mrežu Gostiju. „Šibenik” je poveo 1 : 0. Bio je to jubilarni 10. gol „Šibenika” u 15. do sada odigranih utakmica ove sezone HNL-a.
Kada je „Varaždin” ostao se 10 igrača nakon što je njegov igrač dobio crveni karton činilo se da „Šibeniku” ni slučajno ne mogu izmaći 3 boda. Ali... „Varaždin” je ni minutu nakon isključenja svog igrača izjednačio iz penala, a onda se u posljednjoj minuti sudačke nadoknade dogodiloa gruba greška „Šibenikove” obrane – Mislav Martić je umjesto svom, loptu dodao protivničkom igraču i to je bilo to... „Varaždin” je odnio kući pun kofer, a „Šibenik” je ostao čak i bez onoga po čemu je postao slavan – remija.

Iz kategorije: Sport