Datum objave: 23. Srpanj 2023

UPRI KRKA / Čak šestorica krkaša sudjelovat će na Svjetskom junorskom veslačkom prvenstvu u Parizu

Diana Ferić
Diana Ferić

Čak šestorica veslača VK Krka sudjelovat će u hrvatskoj reprezentaciji na Svjetskom juniorskom prvenstvu koje se prvog tjedna kolovoza održava na olimpijskoj stazi u Parizu (Vaires Sur Marne). Mladi Šibenčani Jakov Slavica, Franko Dobra i Marko Martinović nastupat će u četvercu na pariće s kolegom Vitom Šutalom iz Dubrovnika na Svjetskom juniorskom prvenstvu koje se prvog tjedna kolovoza održava na olimpijskoj stazi u Parizu.Tu posadu čine redom mlađi juniori koji će se na najvećem svjetskom natjecanju susresti s posadama godinu i dvije starijima od sebe, a na put odlaze kao ove godine neporaženi u svom uzrastu što će im biti svojevrsna nagrada i poticaj za dalje.

Vito Jakoliš i Nikola Knežić će s kolegama iz Pule Fabiom Peruško i Adrianom Mačina zaveslati u četvercu bez kormilara. Ta jeposada pobijedila na lipanjskim međunarodnim regatama u Zagrebu i na Bledu, a pravo iskušenje tek ih čeka u kolovozu. Šesti krkaš na pripremama je Bartol Medić koji je, kao univerzalna rezerva, dobio poziv izbornika da se pridruži kolegama iz oba četverca i, po potrebi, zavesla u bilo kojoj od navedene dvije posade.

Treću hrvatsku posadu čine Ivan Talaja, trenutno najbolji hrvatski junior i klupski mu kolega Nikola Kontrec. Ivan i Nikola će se natjecati u disciplini dvojca na pariće, pod vodstvom njihova trenera Urlića.

Veslači su proteklih desetak dana, pod nadzorom dvojice trenera i vodstvom izbornika prof. Darka Mikšića, proveli je na Perući, na pripremama za nastup na Svjetskom juniorskom prvenstvu

Prema riječima izbornika svi su na pripremama radili jako dobro, bilo je ponešto bolesti i povreda, nagomilao se i umor, ali ukupan dojam je povoljan, te u Vaires odlaze s optimizmom. Prije odlaska na put posade će se, nakon vikend-odmora u svojim gradovima, opet naći u Zagrebu na završnim pripremama na stazi „Jarun" kad će se u kontroliranim uvjetima moći pouzdanije prosuditi koliko je tko brz.

FOTO: Nives Crnogaća, VK Krka

Iz kategorije: Sport