Datum objave: 07. Prosinac 2011

Božićni vaterpolo turnir u Crnici

Dora Žganjer
Dora Žganjer

Još nas nekoliko dana dijeli do početka međunarodnog turnira polaznika škola vaterpola čije se prvo izdanje održava od 15. do 18. prosinca na bazenu u Crnici. Osim malih šibenskih vaterpolista na turniru će nastupiti stotinjak vaterpolista iz sedam poznatih hrvatskih i europskih klubova, a želja organizatora je da ovaj „božićni“ turnir postane tradicionalan. „Krivac“ za još jedan hvalevrijedni vaterpolo turnir i prezentaciju šibenskog sporta u Hrvatskoj i svijetu je trener i voditelj Škole vaterpola Bruno Sabioni koji se nakon vrlo uspješno organiziranog ljetnog turnira na otvorenom bazenu odlučio na veći pothvat i izlet u organizaciju međunarodne vaterpolo manifestacije. Naime, u lipnju je održan turnir za polaznike škola vaterpola na kojem su nastupili članovi VK Šibenik, Mornara, Jadrana i POŠK-a.
Prema Sabionijevim riječima, cilj je osigurati djeci što više turnira i dobre zabave, a osim sportskog sadržaja, zamišljeno je i da nakon finalne utakmice svi sudionici turnira odu u razgledavanje Nacionalnog parka Krka kako bi se turnir i grad Šibenik prezentirali u najljepšem svjetlu. „Što se tiče očekivanja od naših nada, očekujem da se dobro zabave i steknu što više sportskih i prijateljskih iskustava. Također, nadam se da će i Šibenčani prepoznati ovu dječju manifestaciju i doći podržati naše nade u što većem broju“, kazao je Sabioni, a prenosi web portal VK Šibenika.
U Crnici će osim domaćina iz Vaterpolo kluba Šibenik zaplivati i vaterpolisti iz Kopra, Jadrana, Juga, Zadra, Mornara, Medveščaka i Osijeka. Ekipe su raspoređene u dvije grupe nakon kojih slijedi doigravanje i borba za plasman.

Foto: Vaterpolo klub Šibenik

Iz kategorije: Sport