Datum objave: 25. Srpanj 2012

Uhićeni kradljivci električnih kablova i zlata

Diana Ferić
Diana Ferić

Policijska uprava šibensko - kninska otkrila je i uhitila još dvojicu kradljivaca i dvojicu njihovih pomoćnika  koji su operirali na šibenskom području, jedni  kradući  kablove pod naponom, a  drugi su na meti imali poslovnice za otkup zlata. U Policijskoj postaji Šibenik je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 35-godišnjim Zagrepčaninom osumnjičenim za tri teške krađe i krađu, sve na štetu tvrtki iz Šibenika i za krivotvorenje isprave.  Tijekom kriminalističkog istraživanje utvrđeno je da je osumnjičeni u društvu s 41-godišnjakom iz Sesveta krajem prošle i početkom ove godine u Šibeniku, u Ulici Narodnog preporoda u tri navrata provaljivao u krug jedne od oštećenih tvrtki i iz kanala neosiguranog otvora podzemnog prohodnog energetskog kabela  krao kabel koji je bio pod naponom. Nadalje je utvrđeno da je osumnjičeni jednom prilikom sam s istog mjesta ukrao kabel kao i da je tijekom veljače u otkupnoj stanici pri prodaji ukradenog kabela dao lažne podatke. Ukupna pričinjena šteta ovim kaznenim djelima prema procjeni oštećenih tvrtki je oko 97 000 kuna.
         Protiv osumnjičenih će Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku biti podnijeta kaznena prijava.   
         Dovršeno je i kriminalističko istraživanje nad 24-godišnjim Šibenčaninom  osumnjičenim za tri razbojništvo u Šibenik. Sumnjiči ga se da je u društvu s osumnjičeni 25-godišnjakom 18. travnja i 15. lipnja u Šibeniku iz trgovina za otkup zlata, uz ozbiljnu prijetnju nožem zaposlenici da će joj nešto napraviti  ukrali nakit i novac. Nadalje je utvrđeno da je osumnjičeni 24-godišnjak  i 29. lipnja u Šibeniku u Ulici kralja Zvonimira na isti način iz trgovine za otkup zlata  ukrao novac.
         Po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičeni je doveden u pritvorsku policijsku jedinicu ove Policijske uprave.

Iz kategorije: Vijesti