Datum objave: 19. Prosinac 2013

Još jedna uspješna godina za planinarski klub sv.Mihovil

Diana Ferić
Diana Ferić

Tradicionalni rezime godine planinarskog kluba sv.Mihovil uz otvaranje izložbe i prezentaciju o aktivnostima kluba, održan je večeras u Gradskoj knjižnici Juraj Šižgorić.

Hrvatski planinarski klub sv.Mihovil već 18 godina uspješno djeluje. Klub je 2005. primio plaketu Grada Šibenika za razvoj planinarstva i speleologije, a 2008. plaketu Šibensko-kninske županije za razvoj športskih aktivnosti i brojnih planinarskih, speleoloških i ekspedicijskih pothvata te za osnivanje Hrvatske gorske službe spašavanje- stanice Šibenik. Ove godine klub je ponovno primio plaketu Grada Šibenika za planinarsko-alpinističke i speleološke aktivnosti. Tijekom protekle godine klub je organizirao 11. šibensku speleološku i 4. opću planinarsku školu.

Najvažnije od svega je što uspijevaju okupiti velik broj mladih ljudi, zaljubljenika u prirodu koji pridonose razvoju planinarstva na području Šibensko-kninske županije.

Izložba u knjižnici prikazuje mali dio opusa fotografije koje su članovi kluba snimili tijekom 2013. godine koje daju cjelovit uvid u aktivnosti kluba: planinarenje, speleologije, slobodno penjanje, planinarski usponi, a živopisne fotografije prikazuju i ljepotu krajolika koje planinari posjećuju i istražuju.

 

Iz kategorije: Vijesti