Datum objave: 20. Prosinac 2013

Šibenski HSP Ante Starčević humanitarnom akcijom pomaže siromašnim obiteljima

Diana Ferić
Diana Ferić

Povodom nadolazećih blagdana članovi šibenskog ogranka stranke HSP Ante Starčević odlučili su se odreći stranačkih sredstava i vijećničkih naknada te donirati sredstva obiteljima teške financijske situacije koje ovise o socijalnoj pomoći.

„Sredstva koja bismo inače utrošili na prezentacije, upaljače, rokovnike i domjenke donirati ćemo onima kojima je to najpotrebnije kako bi i njima nadolazeći blagdani bili ljepši“, rekao je Florijan Žižić, predsjednik županijskog odbora HSP-a Ante Starčević. „Pozivamo i druge stranke, poduzetnike i udruge da na sličan način pomognu ljudima kojima je to potrebno“.

Humanitarnoj akciji HSP-a Ante Starčević pridružio se i primoštenski maslinar Ante Županović koji će darovati domaće proizvode kao suhe smokve,  prošek i maslinovo ulje. Akcijom su do sada, kako kažu prikupili između pet i sedam tisuća kuna, kojima će kupiti ulje, brašno, šećer, slatkiše za djecu i sl. koje će potom darovati obiteljima. Tim paketima planiraju darovati oko 10-15 obitelji na području Šibenika.

Članovi stranke su iskoristili priliku da se na konferenciji osvrnu i na ovogodišnji rad: „Osnovali smo šest novih ogranaka u Ražinama, Danilu, Starom gradu, Crnici, Vrpolju i Baldekinu 3 te se sada šibenski ogranak stranke broji oko 200 članova“, rekao je Franjo Škugonja, dopredsjednik gradskog odbora stranke.

Iz kategorije: Vijesti