Sidebar Menu

Datum objave: 03. Travanj 2014

Skradinjani nastavljaju promovirati i brendirati murvu i maslinu

Diana Ferić
Diana Ferić

Skradinjani su, uz potporu Veleučilišta za turistički menadžment, Javne ustanove Nacionalni park Krka i svoje turističke zajednice odlučni zaštiti i brendirati murvu i maslinu, kao zaštitne znakove tog kraja, ali i dobra put za promoviranje proizvoda od tih biljaka. Zbog toga su danas ponovno u prostoru JU NP Krka organizirali prezentaciju proizvoda od murve i projekta njezine zaštite koji je predstavio mr.sc. Petar Gardijan sa šibenskog veleučilišta. Miranda Paić, vlasnica „Skradinski delicija“ predstavila je inačicu čuvene skradinske torte s džemom od murva te još neke proizvode od murve koji se mogu ponuditi turistima. Petar Gardijan je upozorio i na važnost masline kao autohtone bilje i potrebu brendiranja i maslinovog ulja i ostalih proizvoda od masline.
Po Gardijanovim riječima murva je fenomen među voćem po količini minerala i vitamina pa su upravo zbog tog krenuli u projekt njezina brendiranja. Cilj je i da se murva u Skradinu sačuva kao pejsažnu vrijednost tog grada jer su skradinske murve stare i do 300 godina. „Treba uvažiti i činjenicu da je murva koja se koristila za dudov svilac i proizvodnju svile desetljećima bila i hraniteljica Skradina“, ističe Petar Gardijan.

Iz kategorije: Vijesti
Označeno u:

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.