Datum objave: 23. Svibanj 2014

Ante Kulušić: Na izbornoj listi HDZ-a i koalicijskih partnera naši su najbolji ljudi

ŠibenikNews
ŠibenikNews

HDZ Šibensko – kninske županije očekuje da će na izborima za Parlament Europske unije koji će biti održani u ndjelju HDZ sa svojim koalicijskim partnerima HSS-om, HSP AS-om, BUZ-om, HDS-om i ZDS-om osvojiti  šest pa čak i sedam mandata.

„To su realne procjene, kazao je na današnjoj konferenciji za novinare Ante Kulušić, predsjednik ŽO HDZ-a Šibensko – kninske županije, Prije svega na izbornoj listi HDZ-a i naših koalicijskih partnera čak i po ocjenama nezavisnih analitičara, našli su se naši najbolji ljudi. Na njoj nema lažnjaka i zečeva koji, kao, idu na izbore ali ne znaju tko će umjesto njih ići u Parlament EU. Naša je lista vjerodostojna, a dodatno jamstvo uspjeha je činjenica da se na njoj nalazi čak pet kandidata koji su već bili u Parlamentu EU. Sigurni smo u uspjeh na predstojećim izborima i zbog toga što vladajuća Kukuriku koalicija, na žalost, nije do sada učinila ništa, a njena vlada se pokazala sposobnom samo za proizvodnju afera.“

Prema procjenama ŽO HDZ-a Šibensko – kninske županije iznijetim na današnjoj konferenciji za novinare  kojoj su uz Antu Kulušića bili nazočni dopredsjednici ŽO Josip Begonja, Goran Pauk i Nediljko Dujić te tajnik Tomislav Vrdoljak, lista HDZ-HSS-HSP AS-BUZ-HDS-ZDS, računa s više od 15 tisuća glasova u Šibensko – kninskoj županiji li za šest do sedam tisuća glasova više nego na prošlim izborima za Parlament EU.

HDZ s koalicijskim partnerima nudi i sasvim konkretne programe koje će njihovi zastupnici u Parlamentu EU podupirati i za koje će uložiti dodatne napore da bi se za njih dobila sredstva iz fondova EU.

„Naša je županija, kazao je Ante Kulušić, do sada iz fondova EU za razne projekte uspjela dobiti oko 40 milijuna eura, a realnim smatramo da možemo biti još učinkovitiji i u narednom razdoblju povući preko 50 milijuna eura. To znači da bi naša županija mogla biti meću onim županijama koje su iz EU fondova uspjele dobiti više od 100 milijuna eura.“

Konkretni programi koje HDZ i njegovi koalicijski partneri namjeravaju ostvariti u Šibensko – kninskoj županiji su izgradnja i opremanje pomorsko-inovacijskog centra INAVIS u iznosu od 1,2 milijuna eura, razvoj turizma na rubnim područjima Nacionalnog parka „Krka“, projekt vrijedan oko 680 tisuća eura, zatim izgradnja sekundarne mreže kanalizacijskog sustava Vodice – Tribunj koja je vrijedna oko 40 milijuna eura, turistička valorizacija Kninske tvrđave, projekt vrijedan 1,2 milijuna eura, projekt izgradnje sustava odvodnje i vodoopskrbe aglomeracije Knina vrijedan oko 600 tisuća eura te čitav niz drugih projekata koji jamče nova radna mjesta, razvoj i bolji život svih građana Šibensko – kninske županije i Hrvatske.

Ante Kulušić, Josip Begonja, Goran Pauk, Nediljko Duić i Tomislav Vrdoljak pozvali su građane Šibensko – kninske županije da izađu na izbore svjesni da izborom pravih, odgovornih i vrijednih ljudi u Parlament EU mogu utjecati na brže rješavanje problema s kojima smo suočeni i koji tište cijeli hrvatski narod, a prije svega osigurati bolji život i sigurnu egzistenciju mladima koji masovno odlaze u inozemstvo jer za njih u Hrvatskoj nema posla. 

Iz kategorije: Vijesti