Datum objave: 23. Svibanj 2014

FOTO: Predstavljena godišnja produkcija OŠ za balet i suvremeni ples u kazalištu

Nina Medić
Nina Medić

Polaznici Osnovne škole za balet i suvremeni ples koja djeluje pri osnovnoj školi Juraj Dalmatinac večeras su u Hrvatskom narodnom kazalištu Šibenik kroz 10 koreografija odigrali su svoju godišnju produkciju koju su nazvali 'Pogled kroz ogledalo'.

„S ponosom vam predstavljam rad Osnovne škole za balet i suvremeni ples koja drugu godinu za redom ima predstavljanje godišnje produkcije u šibenskom kazalištu. Ne preostaje mi ništa drugo nego pozvati i druge osnovnoškolce da nam se pridruže i počnu plesati s nama“, poručio je na početku svečanosti Natko Duvnjak, ravnatelj osnovne škole Juraj Dalmatinac na čiju inicijativu je kola i pokrenuta.

Škola za balet i suvremeni ples je osnovana u listopadu 2012. i jedna je od rijetkih takvih usmjerenja u Hrvatskoj. Radi po programu Ministarstva znanosti obrazovanja i sporta, traje 4 godine i prvi put polaznicima u Šibeniku i Šibensko-kninskoj županiji nudi profesioalne uvjete za učenje plesa i baleta uz stručna profesore i verificirane svjedodžbe za nastavak školovanja i napredovanje.

Prvi dio večeri, pozornica je pripala učenicima prvih i drugih razreda koji su izveli koreografije nastale u sklopu predmetne nastave iz suvremenog plesa, a rezultat su mašte i kreativnosti samih učenica uz mentorstvo profesorice Marije Šćekić.  U drugom dijelu svoja plesna umijeća pokazali su gosti iz Zagreba, polaznici Škole za balet i ritmiku.

Iz kategorije: Vijesti