Datum objave: 06. Lipanj 2014

FOTO:Gradonačelnik Burić preuzeo ključeve obnovljene tvrđave svetog Mihovila

Nina Medić
Nina Medić

Predajom ključeva tvrđave sv. Mihovila Željku Buriću, gradonačelniku Šibenika, službeno su završeni radovi te je sve spremno za sutrašnje svečano otvaranje. Ključeve je danas popodne na tvrđavi gradonačelniku Buriću uručio Ante Perica, vlasnik 'Minigradnje', glavnog izvođača radova, čija je tvrtka dobila pohvale zbog profesionalnosti.

„Predajom ključeva vrata tvrđave otvorena su za sve Šibenčane. Ono što smo danas završili, a sutra ćemo svečano otvoriti rezultat je rada svih ljudi koji žive i rade u ovom gradu, a ujedno i produkt potencijala kojeg Šibenik u sebi ima. Za mene osobno projekt ove tvrđave znači početak korištenja pameti i sposobnosti koji leže u ovom gradu,a koji su na žalost predugo vremena bili zatomljeni. Ovo je prvi biser u niski biserne ogrlice koju ćemo napraviti“, kazao je gradonačelnik Burić.

Sveukupna vrijednost radova je prema riječima gradonačelnika Burića oko 14 milijuna kuna.

Građani Šibenika imat će priliku besplatno obići revitaliziranu tvrđavu u nedjelju 8.lipnja kada će biti otvorena za posjetitelje tijekom cijelog dana. Inače Šibenčani će moći napraviti i godišnju ulaznicu za neograničeni broj posjeta tvrđavi po cijeni od 50 kuna.

Individualna karta za posjetitelje tvrđave koštati će 35 kuna, s tim da će djeca i studenti imati popust. U info centru tvrđave bit će zaposlen turistički djelatnik koji će stajati na usluzi svim posjetiteljima.

Gorana Barišić Bačelić najavila je kako će se na ljetnoj pozornici tvrđave sv. Mihovila kroz godinu barem jednom tjednoodržavagti različita dogđanje „Jedan od takvih događaja bit će wine tasting. Također smo u dogovoru s zagrebačkim i splitskim kazalištem da dovedemo i balet, kao i s nekim poznatim filmskim festivalima u Hrvatskoj čiji bi se dio mogao odvijati na tvrđavi, a uskoro će se tu odvijati i tri radionice Međunarodnog dječjeg festivala. Dakle, iskorist ćemo kapacitet tvrđave i oko tvrđave maksimalno“, istaknula je.

Iz kategorije: Vijesti