Datum objave: 17. Lipanj 2014

Dječji teniski turnir u sklopu MDF-a vraća teniski sjaj na ulice Šibenika

Nina Medić
Nina Medić

Nakon niza godina u sklopu Međunarodnog dječjeg festivala u Šibeniku će se održati teniski turnir 'Festival djeteta' u organizaciji Teniskog kluba Šubićevac.

Teniski turnir za djecu do 14 godina u sklopu MDF-a startao je 1984. godine, međutim ne postoje podaci o tome kada se on prestao organizirati. Tada su na turniru u Šibeniku kao djeca nastupali Goran Ivanišević, Monika Seleš te Marin Ćilić koji su poslije prerasli u velike teniske talente. Kao nagradu djeca su dobivala pokale te bicikle. Tadašnja uprava teniskog kluba slala je dopise i velikoj kompaniji Walt Disney koji su im poslali loptice s kojima se igralo na turniru. Loptice su sačuvane i prezentirane na današnjoj press konferenciji, a uz njih sačuvana je i zastavica s tog turnira.

„U Šibeniku postoji teniska tradicija od 1925. kada se tenis igrao upravo na današnjim teniskim terenima na Šubićevcu. Teniski klub Šubićevac osnovan je 1980., te je klub 1984. u sklopu MDF- organizirao i turnir za djecu. Želimo nastaviti tu tradiciju i vratiti teniski sjaj u Šibenik, a da bi to učinili trebamo krenuti od mladih“, kazao je na današnjoj press konferenciji Ivica Kostanić, predsjednik Teniskog kluba Šubićevac.

„Kuća se gradi od temelja, a temelj su djeca. Znamo da posao neće biti lak, ali odlučni smo u namjeri da popularizirao i revitaliziramo tenis u Šibeniku. Turnir će se igrati na terenima na Šubićevcu, u dvije kategorije: dječaci i djevojčice od 8 do 12 godina“, najavio je Joško Šupe, tajnik Teniskog kluba Šubićevac.

Željko Koloper kazao je kako ga veseli cjelokupne inicijativa te kako je ovo nastavak duge tradicije sporta i MDF-a. Također, Koloper se prisjetio kako je 1984. Dok je trajao MDF u tijeku bilo i Svjetsku nogometno prvenstvo. „Na Poljani bilo organizirano gledanje prvenstva, a u sklopu je organiziran i dječji nogometni turnir, a na tom turniru sudjelovala su i djeca iz Bayern Munchena.

Iz kategorije: Vijesti