Datum objave: 04. Prosinac 2014

Vrpolje dobilo na dar zemljište za izgradnju nove škole

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Zemljište vrijedno gotovo pola milijuna kuna Vrpolju je darovao Državni ured za upravljanje državnom imovinom Republike Hrvatske.                                                                                                                                                                               

Zahvaljujući odluci Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom RH Vrpolje će končno dobiti novu školu, a Grad Šibenik će moći nastaviti ostvarivati projekt izgradnje osnovnih škola u Vrpolju i Ražinama koje će moći primiti ukupno 600 učenika u deset razrednih odjeljenja u jednoj smjeni.

 „Državni ured nam je ovom odlukom pomogao stvoreniti pretpostavke za nastavak projekata izgradnje osnovnih škola u Ražinama i Vrpolju i tamošnjoj djeci pružiti primjerene uvjete za obrazovanje,“  kazao je gradonačelnik Šibenika Željko Burić te dodao da će Grad Šibenik škole izgraditi putem javno-privatnog partnerstva kao najpovoljnijeg oblika financiranja takvih objekata u Republici Hrvatskoj.

Škola u Vrpolju imat će korisnu površinu od dvije tisuće četvornih metara, a škola u Ržinama oko 2700 četvornih metara. Obje će moći primiti po 300 učenika u jednoj smjeni. Idejni projekti obje škole dobili su suglasnost Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, a bit će izgrađene i opremljene prema najvišim standardima za tu razinu obrazovanja. 

Fotografije: Ured gradonačelnika Grada Šibenika

Na slikama: Idejni projekti zgrada osnovnih škola u Vrpolju i Ražinama

Iz kategorije: Vijesti