Datum objave: 27. Svibanj 2015

Burićev hodajući kolegij danas u Vrpolju: gradonačelnik najavio izgradnju nove osnovne škole

Šibenik News
Šibenik News

 

Gradonačelnik  Željko Burić, sa suradnicima, i u pratnji predstavnika Mjesnog odbora Vrpolje, održao je danas 16. hodajući kolegij.

Kolegij je krenuo od crkve Blažene Djevice Marije, uz kratki obilazak pastoralnog centra u izgradnji, potom je slijedio obilazak i prezentacija projekta uređenja zapadnog dijela svetišta, za čije je uređenje izrađen idejni projekt koji uključuje prostor za sajmeni dio, parking i ispraćajnu dvoranu za sahrane. Potom je gradonačelnik sa suradnicima obišao i dio Vrpoljačke ceste, za čiju rekonstrukciju, u dužini od 400m, su osigurana sredstva u Proračunu 2015., te posjetio Osnovnu školu Vrpolje i školsko igralište.

Tijekom hodajućeg kolegija, članovi Mjesnog odbora upoznali su predstavnike Grada Šibenika s najvažnijim problema koji muče mještane Vrpolja. „Riječ je o vodoopskrbi dijela naselja; naime oko 50 domaćinstava koje je priključeno na vodovodnu mrežu ima samo tri vodobrojila. U posljednjih godinu dana imamo dobru suradnju s „Čempresima“; groblje se čisti, ali i vlasnici grobnica plaćaju naknadu. Pohvalio bih i suradnju s komunalnim odjelom, jer smo zajedničkim obilaskom mještana postigli da se komunalna naknada plaća u znakovito većem postotku.“, naglasio je predsjednik Mjesnog odbora Ivo Plenča. Najavio je i potrebu izgradnje prostorije za ispraćaje pokojnika, za koji je tražio podršku grada.  Predsjednik Plenča zaključne je izrazio zadovoljstvo suradnjom Mjesnog odbora i Gradske uprave, te, dodao, da se svake godine malo po malo rješavaju problemi koji muče mještane.

U razgovoru s ravnateljicom OŠ Vrpolje Marijom Konjevoda gradonačelnik Burić je istaknuo kako je svjestan da Osnovna škola u Vrpolju više ne udovoljava uvjetima održavanja nastave: „Što se gradske administracije tiče, ispunjeni su svi preduvjeti za početak gradnje nove školske zgrade. „Šibenik je jedan od najspremnijih gradova u Hrvatskoj što se tiče pitanja prijava na natječaj za gradnju osnovnih škola po principu javno-privatnog partnerstva. Još uvijek čekamo partnere u projektu, no prema nekim najavama, a to je ono što bismo i željeli, da u realizaciju idemo sami“., kazao je gradonačelnik Burić. Tijekom obilaska zaključeno je kako je na igralištu nužna promjena dotrajale ograde, a u obližnjem parku, prema traženju predstavnika Mjesnog odbra, trebalo bi urediti dječje igralište, za čiju pripremu je Mjesni odbor dobio donaciju od Turističke zajednice grada Šibenika.

Gradonačelnik je, komentirajući koncept hodajućeg kolegija, kao i zadatke koji su izvršeni, naglasio kako , prema evidenciji koja se vodi u Gradu, većina zadataka koji su odrađeni jesu oni koje su odradile gradske službe. „Najviše zadataka koji „stoje u mjestu“ su oni koji se odnose na rad gradskih poduzeća, te će nam se oni ubuduće obavezno pridružiti na hodajućim kolegijima. Posebno bih pohvalio rad ovog mjesnog odbora koji je postigao da se ostvari komunikacija između mještana i Gradske uprave, a upravo preko ljudi koji su članovi Mjesnog odbora. I to je model koji bi trebali preslikati i ostali.“, zaključio je Burić.
 

Iz kategorije: Vijesti