Datum objave: 14. Prosinac 2015

Zašto je gorak „Božićni medenjak“: Samo deset prijavljenih za nagradu za ukrašene izloge

Šibenik News
Šibenik News

 

Iako su tri prve nagrade novčane i to 2000, 1500 i 500 kuna, vlasnike trgovina u staroj gradskoj jezgri ni to nije privuklo da se do 4. prosinca prijave za nagradu „Božićni medenjak“ koju u suradnju s TZ-om dodjeljuje Grad Šibenik. Možda bi se i privukli, ali većina kažu kako nisu imali pojma o akciji, te da je netko zakazao prilikom informiranja o samoj akciji.

„Nismo znali, evo to nam je prva informacija što ste nam sad rekli. Doduše ja namjeravam ukrasiti svoj izlog, ali očito je kasno za prijavu. Ipak, ne treba sve gledati materijalno i kroz novčane nagrade. Neka nam radost Božića bude nagrada, a usput ću pohvaliti kako je ukrašen Šibenik općenito ove godine“, rekao je zlatar Kristijan Domdjoni iz Kalelarge.

U Gradskoj upravi kažu da će uskoro krenuti ocjenjivački sud koji će proglasiti pobjednike, ali zašto je tako malo prijavljenih?

„Po mom mišljenju ih je malo. Mi smo oglasili akciju, ali zbrojili smo tek deset prijavljenih. Uskoro ćemo dodijeliti nagrade, ali nadam se da ćemo sljedeće godine imati puno veću akciju“, rekla je Ana Gojanović, pročelnica Ureda gradonačelnika.

Među rijetkima koji su se prijavili za „Božićni medenjak“ pronašli smo Đinu Grbin koja je ispred svoje krojačke radnje ukrasila suknju. Vrlo zanimljiv prizor. Uz napomenu da je i Đina o akciji saznala kada su joj dok je rok za prijave još trajao, to dojavili novinari.

Iz kategorije: Vijesti