Datum objave: 18. Siječanj 2016

FOTO Dva električna automobila testiraju ekološku i praktičnu učinkovitost Šibenika

Šibenik News
Šibenik News

 

Od sutra će starom gradskom jezgrom u pokusnim vožnjama koje će trajati dva mjeseca prometovati električni automobil i isto tako električni kamiončić.

Služit će kao test građanima, poduzetnicima i obrtnicima za prijevoz raznog tereta, tehničke robe i ostalog što moraju prevesti do svojih kuća, skladišta, trgovina.

" Projekt će trajati dva mjeseca i građani, obrtnici i poduzetnici opisat će svoje dojmove i pokazati koliko su zadovoljni ovim načinom. Podigli bi ekološku svijest na jednu višu razinu, a kad bi projekt zaživio priča bi se širila dalje. Primjerice na sličan prijevoz prema otocima", rekao je zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta.

U planu je i turistički razvoj, tako bi se lakše prevozila prtljaga. I gosti sami električnim bi automobilima dolazili do svog smještaja u staroj gradskoj jezgri.

"Električni automobili omogućuju jednostavniju dostavu i to bez izgaranja ispušnih plinova i buke. U gradskoj jezgri bila bi i manja gužva", rekao je direktor Gradskog parkinga, Goran Bulat.

"Ovo je sigurno korak naprijed prema viziji jednog suvremenog grada", dodao je gradonačelnik Željko Burić.

Pilot projekt nazvan Intermodal trajat će do 18. ožujka kada se kreće u zbrajanje iskustava, želja i potreba građana, obrtnika i poduzetnika. Samim tim kreće se u formiranje odluke hoće li ovaj ekološki i električni sustav prijevoza zaživjeti u Šibeniku.

Iz kategorije: Vijesti