Sidebar Menu

Datum objave: 25. Srpanj 2016

FOTO: Ređenje šibenskog biskupa središnjih hrvatski događaj

Šibenik News
Šibenik News

U prepunoj katedrali sv. Jakova, uz pozornost publike s obližnjeg renesansnog trga mons. Tomislav Rogić zaređuje se za 49. šibenskog biskupa. 

 

Njegovo ređenje središnji je događaj ne samo u Šibeniku već i među brojnim osobama iz javnog, društvenog pa i političkog života Hrvatske jer šibensku katedralu danas su pohodili, kako smo prethodno spomenuli, tehnički ministar Zlatan Hasenbegović, a tu je i pjevač Marko Perković Thompson poznat i kao veliki prijatelj umirovljenog biskupa don Ante Ivasa. 

 

Šibenski gradonačelnik Željko Burić, kao i vodička gradonačelnica Branka Juričev Martinčev te bivša gradonačelnica Knina, Josipa Rimac prate ceremoniju ređenja monsinjora Rogića, a prate je i brojne kamere  tv kuća koje izravno prenose (ili će to tek učiniti) događanja iz šibenske prvostolnice.

 

Katedrala sv. Jakova danas nije na raspolaganju turistima za fotografiranje u svojoj punoj veličini, ali sve što se događa oko nje itekako privlači pozornost kako namjernih tako i usputnih prolaznika. 

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.