Datum objave: 28. Srpanj 2016

Ivan Klarin, predsjednik ŽO SDP: Proslava 'Oluje' nije dernek HDZ-a i Josipe Rimac

Šibenik News
Šibenik News

Iako je, ako je suditi prema medijskim napisima, Josipa Rimac i aktualni gradonačelnik Knina Nikola Blažević ne vide razloga zašto Rimac koja trenutačno ne obnaša nikakvu funkciju u Gradu Kninu, ne bi održala govor u sklopu programa obilježavanja  Vojno - redarstvene akcije 'Oluja', 5. kolovoza u Kninu, SDP se s tim ne slaže. 

 

Da je tomu tako, kazao je i Ivan Klarin, predsjednik Županijske organizacije SDP-a u priopćenju u kojem je kazao da su iznenađeni odabirom Josipe Rimac za govornicu u programu Oluje.

 

- Moramo se zapitati da li dio braniteljskih udruga ili još gore dio ministarstva branitelja misli da je proslava Vojno-redarstvene akcije Oluja HDZ-ov dernek ili proslava veličanstvene pobjede Hrvatske u Domovinskom ratu. Josipa Rimac trenutno ne obnaša niti jednu funkciju da bi se iz bilo kojeg razloga obraćala hrvatskim braniteljima, brojnim uzvanicima, državnom vrhu i građanima. Time se šalje poruka do sada neviđene degradacije pobjede hrvatskog naroda u obrambenom i pobjedničkom ratu, te najjeftinije politizacije sa najsvetijim danom u modernoj hrvatskoj povijesti, a sve u svojstvu kampanje jedne političke opcije - piše Klarin, dodajući da je proslava 5. kolovoza temelj moderne hrvatske državnosti i dan za koji su se borili pripadnici svih političkih opcija te dan koji bi trebao biti lišen i najmanjeg pokušaja politizacije cijelog događaja baš da bi se zaštitio dignitet samog dana proslave.

 

 

- Knin zaslužuje da ima centralnu proslavu, ali isto tako zaslužuje da ona bude na dostojanstvenom nivou, da se taj dan pokaže jedinstvo hrvatskog naroda, a ne dernek u organizaciji HDZ-a i Josipe Rimac. Grad Knin ima izabranog gradonačelnika koji je uvijek do sada po protokolu i govorio na svečanosti pa ne vidimo razloga zašto to ne bi bilo i ove godine, naravno uz sve ostale visoke državne dužnosnike koji će taj dan biti prisutni na samoj proslavi Dana pobjede i dana domovinske zahvalnosti i dana hrvatskih branitelja - priopćili su iz SDP-a .

Iz kategorije: Vijesti