Datum objave: 12. Rujan 2016

Tragedija u Pirovcu: Starac izgorio u vlastitoj kući zbog požara koji je uzrokovala voštana svijeća

Snježana Klarić
Snježana Klarić

U požaru obiteljske kuće u Pirovcu u noći sa subote na nedjelju život je izgubio starac. Tijelo preminulog 79-godišnjaka prebačeno je u Opću bolnicu u Šibenik zbog obdukcije. 

 

Požar su gasili djelatnici DVD-a Pirovac, a kako doznajemo od Ante Čubrića, zamjenika načelnika Općine Pirovac, djelatnici pirovačkog komunalog odjela sudjelovali su u čišćenju požarišta no Čubrić nam nije znao reći je li nesretnom starcu, ujedno i vlasniku izgorjele kuće, bila isključena struja zbog neplaćenih računa, odnosno radili se li o socijalnom slučaju s obzirom da se kao uzrok požara navodi - voštana svijeća koja je gorjela. 

 

- Iskreno, ne znam detalje slučaja. Nemamo takvih informacija, samo smo poslali komunalce da očiste. Nisam bio tamo - rekao je Čubrić. 

 

- Jučer popodne struje nije bilo na području Bilica, Velike i Male Glave te na području Stankovaca prema Velimu, a što se Pirovca tiče dobili smo dojavu vatrogasaca da zbog požara isključimo struju. Znamo da je gorjela kuća te da je bilo žrtava - kazao nam je Joso Smolić iz Elektre Šibenik. 

 

U Županijskom centru 112, također, nemaju saznanja da je na području Pirovca sredinom noći isključena struja. Nisu imali takvih dojava.

 

 

 

Naslovna fotografija: Ilustracija

 

 

Iz kategorije: Vijesti