Datum objave: 16. Listopad 2016

FOTOŠibenski bajkeri u Slavonskom Brodu ispekli tunu od 50 kilograma

Diana Ferić
Diana Ferić

Članovi moto kluba „Galebi“ iz Šibenika na 8. „Pečenkijadi“ koju u povodu zatvaranja bajkerske sezone organizira moto klub „Brod“, u konkurenciji 107 ekipa iz pet zemalja koje su pekle prasce na ražnju, ispkela je tunu tešku 50 kilograma i pripremili buzaru od 100 kila pidoća! Šibenski bajkeri na „Pečenkijadi“ koja je održana na brodskom sportsko – rekreacijskom centru „Poloj“, bili su prava atrakcija jer su u moru pečene prasetine kolege bajkere i pisjetitelje „Pečenkijade“ častili i gostili pečenom tunjevinom i buzarom od pidoća.
Prema neslužbenim podacima na ovogodišnjoj „Pečenkijadi“ u Slavonskom Brodu“ sudjelovalo je gotovo dvije tisuće bajkera iz Hrvatske, Bosne i hercegovine, Slovenija, Srbije, Mađarske, Austrije i Italije. Tijekom proteklih osam godina bvrodska „Pečenkijada“ o bajkerske zafrkancije izrasla je u jednu od najvećih i najatraktivnijih turističkih manifestacija u Hrvatskoj.
Šibenski moto klub „Galebi“ pobrinuo se da dostojno prezentira Šibenik i šibensku turističku regiju pa je iz Šibenika u Slavonski brod, na Poloj, jednu od najljepših hrvatskih riječnih pješčanih plaža, odvezao čak i drvenu gajetu koja je služila kao banak na kojem se nudila pečena tunjevinj i buzara od pidoča uz, naravno, šibensko vino.
Gost ovogodišnje „Pečenkijade“ u Slavonskom Brodu bio je direktor Turističke zajednice Grada Šibenika, Dino Karađole.

 

Iz kategorije: Vijesti