Datum objave: 18. Prosinac 2016

Zaton svijetli: Blagdanska dekoracija u zaljevu Krke zahvaljujući međulokalnoj suradnji

Snježana Klarić
Snježana Klarić

Zaton, malo misto u zaljevu rijeke Krke nedaleko Šibenika, Badnjak i Božić ipak će dočekati obasjan svjetlom blagdanske dekoracije zahvaljujući Ivanu Gulamu HNS-ovcu i načelniku Općine Pirovca, te Toniju Turčinovu, HSS-ovcu i načelniku Općine Murter – Kornati.

 

Dokaz je to i da blagdansko ozračje ne pita za političku opredijeljenost makar je koalicija HNS – HSS dovela Turčinova do mjesta načelnika Općine.

 

 

- Na jednoj zajedničkoj večeri rekao sam Gulamu i Turčinovu da nam malo pripomognu s dekoracijom kad već Grad Šibenik nije u prilici – otkrio nam je Boris Dukić, predsjednik HSS-a i predsjednik Mjesnog odbora Zaton.

 

Kaže da Gradu Šibeniku ne zamjera ništa jer se na vlastite oči uvjerio da, na primjer, gradska četvrt Crnica nije ukrašena te vjeruje da vjerojatno ni Ražine nisu.

 

- Ništa im ne zamjeram, a nisam od njih ništa ni tražio, odnosno htio sam samo da rotor malo urede. Centar Šibenika je lijepo ukrašen, ali prije nekoliko dana bio sam u Betini koja spada pod Općinu Tisno i lijepo je, baš kao i tišnjanska Dubrava – otkriva nam Dukić koji će još ove nedjelje, 18. prosinca, objesiti nekoliko parangala po Zatonu.

 


Zatonjani su zadovoljni blagdanskim ruhom svoga, kako kažu, sela, ali ne kriju ni ideju da zbiju redove, svatko od njih da svoj doprinos pa da im Zaton zabljesne u blagdanskoj noći što Badnjaka što ispraćaja stare godine.

 


- Vidio sam da su se sad uhvatili toga i to je lijepo, ali mislim da sad više nema potrebe za novim ukrasima – kazao je Dukić.

 

Zatonjani bi tu ideju mogli zapamtiti pa da iduće godine pred početak blagdana djeluju po principu 'svi za jednog i jedan za sve' te daju svatko koliko može da im 'selo' zabljesne zahvaljujući njima samima.

 


Koalcija HNS – HSS još jednom ove godine pobrala pozitivne komentare, međutim, već dugo Pirovac i Zaton međusobno surađuju na različitim poljima za dobrobit svojih mještana. Za primjer, u subotu, 17. prosinca Pjevači zbor sv. Roka nastupio je u pirovačkoj kino dvorani zajedno s kolegama iz tamošnjeg Pjevačkog zbora sv. Juraj tijekom kojeg su se prikupljala sredstva za kupnju knjiga za Osnovnu školu Pirovac. 

 

 

Naslovna fotografija:Boris Dukić, Facebook 
 

Iz kategorije: Vijesti