Datum objave: 28. Prosinac 2016

Šibenski "anđeli dobrote" ni ovih blagdana ne zaboravljaju siročad u Africi

Diana Ferić
Diana Ferić

Anđeli dobrote, kako Šibenčani nazivaju djecu iz župe Presvetog Srca Isusova koja pod imenom „Pjevači Betlehemske zvijezde“ u domove svojih župljana donose radost i blagoslov, jutros su poletjeli po osmi puta. Anđeli će obiteljima u župi Presvetog Srca Isusova uljepšati blagdane, a u njihove domove unijeti svjetlo dobrote, ljubavi i nade pjevajući im tradicionalne blagdanske pjesme. „Pjevači Betlehemske zvijezde“ imaju i dobrotvornu misiju. Oni prikupljaju pomoć za školovanje svojih siromašnih i gladnih vršnjaka u Africi već osmu godinu zaredom. Zahvaljujući njima ova župa školuje siromašnu djecu u Africi.
-

Kada pomažu svojim gladnim i siromašnim vršnjacima naša djeca čine dobro djelo, ali istovremeno obogaćuju sebe, svoje obitelji i cijelu našu zajednicu, - kazao nam je župnika župe Presvetog Srca Isusova don Tomislav Puljić, - To što naša djeca čine ne mjeri se materijalnim vrijednostima jer ona u ovoj misiji sudjeluju s radošću i daju joj nemjerljivu ljudsku i duhovnu dimenziju. Ponosan sam na sve moje pjevače Betlehemske zvijezde i na sve moje župljane koji su im otvoriti vrata svojih domova i svoja srca.
„Pjevači Betlehemske zvijezde“, zvijezde koja je biblijska tri kralja dovela do mjesta Isusova rođenja, djeca su koja pjesmom ulaze u domove Šibenčana, obitelji u župi Presvetog Srca Isusova posjećivat će danas i sutra tijekom cijelog dana prema dogovorenom rasporedu, ali ih može primiti svatko tko želi sudjelovati u dobrotvornoj misiji i slijediti Isusove riječi:

 

 

-Tko prima radi mene jedno malo dijete kao mene prima.
Isus, koji je došao na svijet kao dijete, dao je djecu odraslima kao primjer bezazlenosti, nevinosti, poniznosti i dobrote potrebnima.
-Bog nas blagoslovi po djeci, pa kada u svom domu primite četvero pjevača Betlehemske zvijezde, znajte da ih je petoro jer Isus je s njima i s njima vam donosi blagoslov i radost ljubavi, nade i dobrote, – poručuje don Tomislav. 

 Foto: Danijel Ferić

Iz kategorije: Vijesti