Sidebar Menu

Datum objave: 29. Prosinac 2016

Odabrali roditelji: U Šibeniku u ovoj godini rođeno je najviše Jakova i Ema

Snježana Klarić
Snježana Klarić

Na isteku još jedne godine provjerili smo koja su imena bila prvi izbor novopečenih roditelja u 2016. u Šibeniku. Izabrati ime djetetu često nije jednostavno, a složiti se oko odabira za roditelje predstavlja pravo umijeće. Ipak, sedam je posebno omiljenih imena šibenskih roditeljima kako za sinove, tako i za kćeri. Egzotičnih imena ove godine nije bilo u dovoljno velikom broju da bi ušli u top sedam najčešćih odabira.

 

S rodnih listova dječaka rođenih u ovoj godini iščitavaju se stara imena, neka od njih tipična za podneblje i Šibenik, dok su za djevojčice uglavnom birana kratka imena.

 

Najčešće odabirano ime za sinove je Jakov, zatim Luka, Josip i Ante. Popis od veličanstvenih sedam imena za ovu godinu su Ivan, Leon te Toma. Za curice birana su, dakle, kratka i pomalo internacionalna imena. Prva tri su Ema, Sara i Marta. Nakon toga roditelji šibenskih kćeri birali Cvitu, Lanu, Miu i Lauru.

 

Podatke je ustupio Matični ured u Šibeniku, a kako kažu, imena su više - manje ista onima od lani.

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.