Datum objave: 28. Ožujak 2017

Osumnjičeni u slučaju Jadranska banka ne idu u istražni zatvor jer nema opasnosti od utjecaja na svjedoke

Diana Ferić
Diana Ferić

Četvorka koja je osumnjičena za nezakonite radnje u Jadranskoj banci - Ivo Šinko, Marija Trlaja, Mirko Goreta i poduzetnik Nikola Žnidarić branit će se sa slobode jer je sudac istrage Županijskog suda u Šibeniku danas odbio žalbu Državnog odvjetništva na rješenje o njihovom puštanju iz pritvora. Ocijenjeno je kako nema osnova za određivanje istražnog zatvora jer su svi svjedoci ispitani, a daljnja istraga se, najvećim dijelom počiva na analizi dokumentacije.
Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku i dalje se može žaliti na takvu odluku

Bivšeg predsjednika uprave Jadranske banke Ivu Šinka i njegove tada prve suradnike Mariju Trlaja i Mirka Goretu te poduzetnika Žnidarića, kao što je poznato, sumnjiči se da su Jadransku banku oštetili za 42,5 milijuna kuna.

Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Šibeniku, podsjećamo, ukinulo je sredinom prošlog tjedna rješenje svoga suca istrage na odluku da se četvorku pusti da se brane sa slobode, nakon što se na takvu njegovu odluku žalilo Županijsko državno odvjetništvo tražeći za osumnjičenike istražni zatvor.

Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku podnijelo je žalbu na tu odluku jer smatra kako nije bilo osnova za odbijanje prijedloga za određivanje istražnog zatvora jer tijekom istrage treba ispitati više osoba u svojstvu svjedoka od kojih su veći broj tih osoba djelatnici banke pa da postoji opravdana bojazan da bi okrivljenici boravkom na slobodi mogli ometati kazneni postupak utjecajem na svjedoke. Osim toga, po ocjeni državnog odvjetništva izrečene mjere opreza su praktički neprovedive zbog toga što neki od osumnjičenika još i danas rade u banci.
 

Iz kategorije: Vijesti