Datum objave: 07. Travanj 2017

Na Sajmu poslova u Dalmare-u deset puta više upita nego ponuđenih poslova

Diana Ferić
Diana Ferić

Jubilarni 10. Sajam poslova, u organizaciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog ureda Šibenik, a pod pokroviteljstvom Šibensko-kninske županije i Grada Šibenika održan je danas u dalmare centru. Otvorio ga je šibensko – kninski župan Goran Pauk.

„Ovo je prilika za nezaposlene osobe, učenike, studente, ali i za sve one koji žele graditi karijeru da se predstave poslodavcima kroz osobni kontakt i informiraju se o njihovim potrebama. Prilika je ovo i za poduzetnike koji imaju vrlo veliku ulogu na razvoj društva u cjelini da ojačaju svoje ljudske potencijale na kojima leži uspjeh svakog poduzeća. Vjerujem da će za nezaposlene ostvareni kontakti značiti lakše i brže uključivanje na tržište rada,“kazao je župan Pauk. Gradonačelnik Grada Šibenika danijel Mileta je savjetovao nezaposlenima da se probaju samo pobrinuti da dođu do radnog mjesta pa i kroz samozapošljavanje.

 

Poslodavci kažu da su na jedno radno mjesti imaju barem deset upita.

Pedesetak poslodavaca iz Šibensko – kninske županije predstavili su na tom sajmu, a prikupljali su i informacije o potencijalnim zaposlenicima.

Na Sajmu su kroz razgovore s gospodarstvenicima, predstavnicima veleučilišta i lokalne samouprave nezaposleni dobli i informacije o programima obrazovanja, mogućnostima dodatnog obrazovanja i stipendiranja u Šibensko-kninskoj županiji.

„Uvijek ističem kako je ulaganje u obrazovanje, ulaganje u budućnost. Ulaganje u obrazovanje je temelj razvoja gospodarstva, odnosno društva u cjelini. Stoga u županiji svake godine stipendiramo učenike i studente, sufinanciramo poduzetnički izobrazbu te znatna sredstva ulažemo u obrazovnu infrastrukturu,“kazao je župan Pauk.

Iako se prema statističkim podacima bilježi gospodarski rasta koji se ogleda kroz rast BDP, smanjenje stope nezaposlenosti i porast broja zaposlenih u protekle tri godine još imamo vrlo visoku stopu nezaposlenosti pa su takvi sajmovi svima od iznimnog značaja.

„Nadam se da ćemo uskoro dostići hrvatski prosjek nezaposlenosti koji je u našoj županiji još uvijek nešto viši od prosječnoga. Imamo sjajnu mjeru koja se zove „stalni sezonci“ koju naši poslodavci još uvijek nisu dovoljno prepoznali, a koja daje izvrsne rezultate u Istri. Pozivam poslodavce da iskoriste priliku i da se upoznaju s mjerama aktivne politike zapošljavanja, a ostajemo na raspolaganju za daljnje detaljnije informacije“, ističe Luka Petrina.

U cilju daljnjeg razvoja gospodarstva i rješavanja problema nezaposlenosti nastaviti će se suradnju na osnaživanju ljudskog potencijala i gospodarskih subjekata koje u Županiji nastojimo ojačati različitim mjerama, od osiguranja povoljnih uvjeta kreditiranja do razvoja projekata koji za cilj imaju jačanja kvalitete poduzetničko poslovne infrastrukture , složili su se dužnosnici na današnjem Sajmu poslova.

Iz kategorije: Vijesti