Datum objave: 24. Svibanj 2017

Turistička ponuda Šibensko - kninske županije na "Hrvatskoj tržnici" u Budimpešti

Diana Ferić
Diana Ferić

Turistička ponuda Šibensko-kninske županije s karakterističnim, lokalnim proizvodima i bogatim kulturnim programom predstavljena je na manifestaciji „Hrvatska tržnica“ koja se od sinoć održava na najljepšoj europskoj tržnici „Nagy Vásásrcsarnok“ u Budimpešti.

„Mađarska je za Šibensko-kninsku županiju iznimno važno tržište s kojeg bilježimo kontinuiran i znatan turistički rast. Za usporedbu, u prva četiri mjeseca ove godine Mađari su u našoj županiji ostvarili 4.639 noćenja u odnosu na 1.378 u istom razdoblju prošle godine. Lani smo na tom tržištu zabilježili rast veći od 16 posto. Neupitna ponuda i atrakcije dvaju Nacionalnih parkova Krke i Kornata, kao i šibenske katedrale sv. Jakova pod zaštitom UNESCO-a, kulturni turizam, eno-gastro, ruralni turizam, aktivni turizam… mnogo je razloga za dolazak, no Mađarima je još uvijek primarni motiv odmor i relaksacija i obožavaju naše more“, kaže Željana Šikić, direktorica Turističke zajednice Šibensko-kninske županije koja boravi na toj manifestaciji.

Manifestaciju „Hrvatska tržnica“ pokrenuli su Ministarstvo turizma, Hrvatska turistička zajednica u Mađarskoj i Hrvatska gospodarska komora s ciljem promocije hrvatskih proizvoda i Hrvatske kao turističke destinacije.
 

Iz kategorije: Vijesti