Datum objave: 28. Svibanj 2017

IN MEMORIAM – Rođendansko cvijeće na grobu Ive Brešana

Diana Ferić
Diana Ferić

Pero Mioč, hrvatski redatelj, pjesnik i prevoditelj i glumac Jakov Bilić, položili su buket cvijeća i zapalili svijeću na grobu književnika Ive Brešana, te tom memorijalnom gestom obilježili njegov 81. rođendan.

- Ivo nije volio rođendane. – kazao je Pero Mioč, - Nikada ih nije slavio. Grozio se rođendana. Ipak, ja sam svake godine dolazio k njemu i čestitao mu rođendan. Da je sada živi, moj Ivo bi rekao: „Šta si mi došo!“ i tome u svom stilu dodao još poneku „sočnu“ riječ. Više ga nema. Otišao je iz života. Ali ja ne želim iznevjeriti tu našu prijateljsku tradiciju da mu čestitam nevoljene rođendane. Grdio me je kada bih mu došao čestitati rođendan, a opet znao sam da mu je drago što sam došao i što ga nisam zaboravio.

Nakon polaganja rođendanskog cvijeća na grob Ive Brešana, Pero Mioč i Jakov Bilić u povodu obilježavanja dana rođenja tog velikog hrvatskog književnika i dramaturga upriličili su u Gradskoj knjižnici Jurja Šižgorića večer posvećenu njegovom djelu.

Jakov Bilić je interpretirao monolog Šimurine iz „Predstave Hamleta u selu Mrduša Donja“ te recitirao završno kolo iz te legendarne drame, a Pero Mioč je pročitao esej o Ivi Brešanu i njegovom stvaralaštvu.
 

Iz kategorije: Vijesti