Datum objave: 02. Srpanj 2017

Danas u Šibeniku počinje 29. susret hrvatskih misionara i misionarki

Diana Ferić
Diana Ferić

Hrvatski misionari pristigli iz Tanzanije, Zambije, Konga, Perua, Bolivije, Ruande, Solomonskih otoka, Rusije, Čilea, Madagaskara, Ugande i mnogih drugih zemalja okupili su se u Šibeniku. 

Mislionari su došli na 29. susret hrvatskih misionara i misionarki čiji je domaćin ove godine šibenska biskupija. Misionari i Misionarke boraviti će u Šibeniku  do 6. srpnja i dijelili iskustva, radosti i poteškoće u služenju potrebitim ljudima te posvjedočili vjernicima ove Biskupije svoje poslanje.

Susret je počeo danas kada će misionari posjetiti neke župe Knin, Vodice, Primošten, Rogoznica, Njivice, Drniš i Gospe van Grada u Šibeniku, a sutra će se u 20 sati okupiti u šibenskoj katedrali na svečanom misnom slavlju koje će predvodit šibenski biskup mons. Tomislav Rogić.

Radni dio 29. susreta hrvatskih misionara i misionarski počinje utorak, 4. srpnja u 9 sati u dvorani župe Gospe od Vrpolja gdje će im se se obratiti šibenski biskup Rogić, hvarsko-bračko-viški biskup i predsjednik Vijeća za misije HBK Slobodan Štambuk, nacionalni ravnatelj Papinskih misijskih djela u Hrvatskoj vlč. Antun Štefan i nacionalni ravnatelj Papinskih misijskih djela u BiH mons. Luka Tunjić.
U dopodnevnim satima misionari će u Vrpolju svjedočit svoja misionarska iskustva, a u popodnevne odlaze u župe Baldekin, Brodarica, Vidici, Srima, Vrpolje i Mandalina te Samostan sv. Frane u Šibeniku.

U srijedu 5. srpnja sudionici Susreta misionara kreću na hodočašće na otok Prvić u muzej Fausta Vrančića i rodnu kuću sluge Božjeg o. Ante Antića te na otok Murter u Svetište Gospe od Karavaja. Hodočašće će završiti u Murteru gdje će u župi sv. Mihovila sv. misu predvoditi mons. Slobodan Štambuk, hvarsko-bračko-viški biskup.

Ovogodišnji 29. susret hrvatskih misionara i misionarki završit će u četvrtak 6. srpnja u 8 sati misnim slavljem u kapeli katoličke škole.
 

Video

Iz kategorije: Vijesti