Datum objave: 03. Kolovoz 2017

Prijem za Ivicu Tucka:Ivica je već sada najuspješniji šibenski sportski stručnjak svih vremena

Diana Ferić
Diana Ferić

Ivica Tucak je s osvojena dva svjetska zlata i jednim srebrom s hrvatskom vaterpolskom reprezentacijom već sada najbolji sportski stručnjak u Šibeniku svih vremena i u srcima Šibenika zauzeo je mjestu uz Pericu Bukića, Arsena, Brešana, Dražena, a na tom putu je i mladi Dario Šarić“, kazao je u svom nadahnutom i sadržajnom govoru novinar , spisatelj i glazbenik Ivo Mikuličin na današnjem svečanom prijemu koji su za Ivicu Tucka, u povodu osvajanja zlatne medalje u Budimpešti ipak priredili šibensko – kninski župan Goran Pauk i gradonačelnik Šibenika Željko Burić, a nazočni su bili predstavnici Zajednice sportova i Tuckovom matičnog kluba VK Solaris.

Mikuličn je napomenuo i kako Šibenik slovi kao grad nogometa i veslanja, ali su mu najveću sportsku radost priredili vaterpolo i košarka. „Tuckov prijatelj, poznati šibenski košarkaški trener pola u šali je kazao kakao je Tucak već sada napunio dvije kariole medalja i poručio Šibenčanima da moraju kupiti kombi za sve one koje će još osvojiti. Vaterpolo, Šibenik i Hrvatska uvijek su bile Tuckove najveće ljubavi. Hvala ti Ivice što si naš Šibenik stavio u centar svijeta“, završio je svoj govor Ivo Mikuličin.

Gradonačelnik Burić je kazao kako je čast slaviti ljude koji su od početka pokazivali ambiciju i koji imaju svoj čvrsti cilj kakav je Ivica Tucak te da ga veseli kako su njegovi počeci i kao igrača i kao trenera bili upravo u Šibeniku. Kazao je i kako poziva i lokalnu samoupravi i države da sport samo ne slave već i da ga podupru.

„Kapa dole Ivice, učinio si nas velikima i ponosnima, Teško mi je kao sportašu opsati taj osjećaj jer mi to drukčije doživljavamo, a vi u vaterpolu imate sreću što od veselja možete skočiti u baze. Ivica je zasjeo na top ljestvicu uspješnih sportaša u Šibeniku i to na prvo mjesto“, istaknuo je župan Goran Pauk.
Ispričao je i kako je, zbog obveza, pogrijšio kada je Tucak s reprezentacijom osvojio svjetsko srebro i nije priedio za njega primanje, ali mu je zato, nakon polufinala u Mađarskoj napisao SMS poruku: „Jednostavno čestitam. Idemo dalje Prjem organiziram samo za zlato!“. I tako je i bilo.

Ivica Tucak je priznao kako mu je uspjeh na svjetskom prvenstvu u Mađarskoj tisuću puta deaži kada vidi da njegov grad u tomu živi s njim. „Kazao sam i na fantastičnom dočeku u zagrebu da ako smo svojim zlatom naše građane učinili sretnijima nego što su bili prije toga onda smo napravili veliki posao. Ponosan sam na svoje igrače i na cijelu ekipu ne samo zbog izvrsne igre nego i zbog cjelokupnom ponašanja na tom prvenstvu za što smo dobili brojne pohvale. Međutim, u sportu nema jučer nego samo sutra i ja ću napraviti sve da svojim rezultatima i uspjesima naše ljude i dalje usrećujemo“, kazao je slavljenik Tucak.
Brzojav čestitke uputio je Perica Bukić koji je od početka vjerovao u Tucka, a koji zbog obveza u Vaterpolskom savezu nije dana smogao biti u Šibeniku.

Na kraju prijema Tucak je dobio darove od Županije, Grada Šibenika, VK Solarisa i gradske i županijske zajendice sportova.

Šteta što na prijemu nije bilo više šibenskih sportaša jer to je ipak praznik za šibenski sport općenito, a atmosfera je bila strogo protokolarna. Čast iznimkama kao što je Anđa Jelavić koja je na prijem stigla sa svojom djevojčicom u naručju kako bi čestitala Tucku i odala mu priznanje.
 

Iz kategorije: Vijesti