Datum objave: 28. Kolovoz 2017

Maloljetni biciklist oborio pješaka na pješačkom prijelazu i pobjegao

Diana Ferić
Diana Ferić

Policija je danas priopćila detalje prometne nesreće koja se dogodila u Šibeniku prošlog petka oko 22. 30 sati kada je vozač bicikla oborio 77 – godišnjeg pješaka i pobjegao s mjesta nesreće. Pješak je teže ozlijeđen i zadržan je na daljnjem liječenju u Općoj bolnici Šibenik.

Policija je utvrdila da je riječ o maloljetniku koji je, upravljao biciklom Kilimanjaro ber zaštitne kacige i reflektirajućeg prslukom, a na upravljaču bicikla je prevozio drugog maloljetnika. Nesreća se dogodila kada je obilazio taxi vozilo s lijeve strane taxi vozila, koja se zaustavio ispred obilježenog pješačkog prijelaza radi propuštanja pješaka koji su već stupili na pješački prijelaz.
. Biciklist je vozio brzo i nije se mogao zaustaviti kako bi propustio pješake. Prednjim dijelom bicikla udario je u 77-godišnjeg pješaka, koji je u trenutku prometne nesreće već stupio na obilježeni pješački prijelaz. Od siline udara pješak je pao na kolnik. Bicikl se srušio na desnu bočnu stranu zajedno s putnikom dok je vozač bicikla ostao na nogama.
Nakon prometne nesreće vozač bicikla je sačekao dolazak hitne medicinske pomoći i potom napustio mjesto događaja.

Protiv maloljetnog vozača bicikla će biti podnijeta kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu za mladež, zbog kaznenog djela izazivanja prometne nesreće.
 

Iz kategorije: Vijesti