Datum objave: 30. Rujan 2017

NEPOZNATI ARSEN – Arsen je „kriv“ za karijeru Ivanke Boljkovac, nacionalne operne prvakinje

Diana Ferić
Diana Ferić

Arsena Dedića krasile su za života mnoge odlike, a o njegovoj umjetničkoj naravi i ljudskim osobinama sada se već priča kao o legendama. O njemu se manje više gotovo sve zna, ali je njegovim obožavateljima i široj javnosti ostalo nepoznato da je upravo on bio glavni „krivac“ koji je omogućio školovanje i zvjezdanu karijeru Ivanki Boljkovac, nacionalnoj opernoj prvakinji.
Ivanka je još kao djevojčica sanjala karijeru pjevačice. Doduše vidjela se je u narodnoj glazbi, ali i to joj je bilo nedostižno jer je njena obitelj bila jako siromašna i nije joj mogla omogućiti bilo kakvu glazbenu naobrazbu, a kamo li neku karijeru.
Jednom zgodom Ivanku je u Karlovcu zapazio Arsen Dedić, a kada je saznao da živi s majkom koja ih uzdržava čisteći karlovačke diskoteke, pozvao ju je u Zagreb i omogućio joj da dobije stipendiju za nadarene studente na Muzičkoj akademiji. Zahvaljujući tome Ivanka je od Karlovca dobila i stipendiju koju nije morala vraćati pa je tako krenula putom koji će je dovesti do statusa nacionalne operne prvakinje.
Nakon što joj je Arsen omogućio školovanje, njena majka, iako siromašna, darovala joj je zlatni lančić s privjeskom u obliku ključa i kazala:

-Sada si otvorila vrata svijeta i samo o tebi ovisi kako ćeš dalje.

Ova nepoznata priča iz Arsenovog života koja svjedoči o njegovom altruizmu, dobroti, ali i sposobnosti da prepozna glazbene talente, danas je u okviru razgovora s Ivankom Boljkovac o počecima njene zvjezdane karijere objavio dnevnik „24 sata“.
 

Iz kategorije: Vijesti