Datum objave: 17. Listopad 2017

ŠIBENSKA ŠANSONA - Zagreb domaćin "Gala koncerta - 20 godina dalmatinske šansone Šibenik"

Diana Ferić
Diana Ferić

Gradonačelnik glavnog grada Hrvatske Milan Bandić i Dražen Siriščević, ravnatelj Koncertne dvorane "Vatroslav Lisinski", nacionalnog hrama glazbe i kulture, danas su u Šibeniku na zajedničkoj konferenciji za novinare s Dušanom Šarcem, umjetničkim direktorom i Brankom Viljcem, direktorom Večeri dalmatinske šansone te gradonačelnikom Šibenika Željkom Burićem, najavili "Gala koncert 20 godina dalmatinske šansone" koji će biti održan u Zagrebu 9. studenoga.


Branko Viljac je, najavljujući taj događaj za koji vlada golemo zanimanje, zahvalio Gradu Zagrebu na prihvaćenom pokroviteljstvu i prilici da Šibenik u hrvatskoj metropoli pokaže ono najbolje što ima. Dušan Šarac, umjetnički direktor Večeri dalmatinske šansone emotivno je priznao da on i Viljac nisu ni sanjali dokle će dogurati kada su prije 20 godina skromno krenuli s festivalom koji nije poput drugih, a gradonačelnik Šibenika Željko Burić odao je priznanje vrijednosti šibenskog festivala dalmatinskih šansona "priznanjem" da su se Zagreb i Šibenik oko organizacije gala koncerta dogovorili, kako je kazao, za 4 i po sekunde.


-Moj kolega Milan Bandić, odmah je kazao da. Nije bilo nikakvih dvojbi o gostovanju našeg festivala u Zagrebu, - rekao je Željko Burić i pozvao sve šibenske gospodarstvenike da podrže šibensku šansonu i iskoriste jedinstvenu priliku za promidžbu koju im pruža gala koncert u Zagrebu.


-Volimo se pohvaliti veličinom, značajem i tradicijom dvorane "Vatroslav Lisinski", kazao je Dražen Siriščević, ravnatelj Koncertne dvorane "Vatroslav Lisinski", ali ovdje, u Šibeniku, na ovom mjestu sve mi se to čini malim i sitnim. Čast mi je i zadovoljstvo što smo domaćini šibenskoj šansoni. Uopće nismo dvojili oko gostoprimstva jer je dalmatinskoj šansoni, toj velikoj radost i veselju, mjesto u glavnom gradu Hrvatske.


Najavljujući "Gala koncert - 20 godina dalmatinske šansone Šibenik" u Zagrebu, Milan Bandić je pokazao iznimno poznavanje Šibenika i njegovih znamenitosti. U dahu je nabrojio sve spomenike, tvrđave i crkve te pohvalio Šibenik kao najljepši grad na svijetu:
-Počašćen sam što Grad Zagreb može biti domaćin gala koncerta, a Viljcu i Šarcu sam zahvalan što su mi pružili priliku da dođem u Šibenik i u Šibeniku najavim taj iznimni događaj. Šibenik je grad pjesme. Nema grada na svitu koji ima toliko dobrih pjevača i ljudi kojima je bog podario takve glasove. Zagreb je ponosan što može ugostiti najbolje pjevače Dalmacije i Hrvatske.
Na Gala koncertu - 20 godina dalmatinske šansone Šibenik"

Najava zagrebačkog gala koncerta posvećenog šibenskim Večerima dalmatinske šansone u povodu njihovog 20. rođendana, bila je prvorazredni medijski događaj kojeg su pratili novinari iz svih hrvatskih medija.

Na "Gala koncertu - 20 godina dalmatinske šansone Šibenik", kako su najavili Dušan Šarac i Branko Viljac, nastupiti će 28 izvođača, klape i grupe: Đani Stipaničev, Bagatin, Zdravko Škender, Šime Bubica, Mario Huljev, Cambi, Helena Bastić, Nera Gojanović, Bonaca, Iskon, Ivan Ive Županović, Ivana Kovač, Ivo Pattiera, Đani Maršan, Mario Huljev, Neno Belan, Meri Cetinić, Tedi Spalato, Jelena Radan, Šufit, Marko Škugor, Stefany, More, Četiri tenora i klapa Maslina.
 

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3