Datum objave: 12. Veljača 2018

FOTO: Trgovački lanci zagađuju okoliš i uništavaju prirodu

Diana Ferić
Diana Ferić

Veliki trgovački lanci ulažu goleme novčane iznose u promidžbu svoje ponude i usluga. tiskajući stotine tisuća promidžbenih kataloga i brošura.

Njihov broj višestruko je veći od broja potencijalnih kupaca pa ih dostavljači ni da imaju čarobne štapiće i sposobnost Djeda Božičnjaka ne mogu sve podijeliti. Po portunima stambenih zgrada leže na stotine brošura, kataloga i letaka čak i tamo gdje živi svega desetak obitelji. U kontejnerima cijeli neraspakirani paketi takvih tiskovina nisu nikakva rijetkost, a u posljednje vrijeme su ih pune šume i škrape oko Šibenika.

Količine neodgovorno bačenih kataloga i brošura trgovačkih lanaca zastrašujuće su, a zagađivanju prirode i ugrozi okoliša ne vidi se kraja.

Situacija je besmislena, bizarna pa i frustrirajuća. Nikome nije jasno zašto velike trgovačke kuće u eri opće digitalizacije ustrajavaju na tiskanju tako velikih količina kataloga i brošura i zašto na takvu promidžbu koja nema apsolutno nikakav učinak troše novac. Riječ troše nije pravi izraz. Treba reći da bacaju novac i to doslovno, umjesto da njime pomognu potrebitima ili se po prirodu manje štetno i društveno korisnije oglašavaju u lokalnim medijima te im tako pomognu da opstanu.

 

 

Iz kategorije: Vijesti